lauantai 15. marraskuuta 2014

Uunissa höyrytetyt kanapullat



Tämä ohje on saanut inspiraatoita Tomi Björckin kirjoista Gaijin ja Huippukokin arkiruokaa, joissa molemmissa on saman tyylinen possupullaohje. Itse pidän kuitenki kanasta, joten vaihdoin raaka-aineeksi broilerinjauhelihan. Pulla tarjoillaan mausteisen kastikkeen ja riisin tai nuudelien kera.

Kanapullat:

400 g
broilerin jauhelihaa
4
kevätsipulia
1
punainen chili
pala
inkivääriä
2 rkl
osterikastiketta
1 rkl
kalakastiketta
1
kananmuna
1 tl
sesamiöljyä

Pilko kevätsipuli ja chili ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki aineet keskenään. Muotoile isohkoiksi pyöryköiksi suoraan uunipellille..

Laita uunin pohjalle syvä uunipelti ja täytä se vedellä. Kuumenna 200 °C. Laita kanapullat uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Höyrytys tehdään perinteisemmin bambukorissa mutta tällä järjestelyllä pääset helpommalla. Höyrytys tekee pullista pehmeitä ja säilyttää maut hyvin.

Kastike:

1
chili
1
valkosipulikynsi
pala
inkivääriä
1 dl
soijakastiketta
(½ dl
mustapapukastiketta)
1 dl
makeaa soijakastiketta
¾ dl
riisiviinietikkaa
2 rkl
palmusokeria (tai muuta sokeria tai hunajaa)

Muussaa chili, valkosipuli ja inkivääri morttelissa tai tehosekoittomessa tasaiseksi tahnaksi. Inkivääri kannattaa raastaa etukäteen jotta se muussantuu hyvin. Siirrä kattilaan ja mittaa päälle muut ainekset. Kiehauta. (Mustapapukastiketta löytää etnisistä kaupoista, mutta jollet saa sitä käsiisi tai jaksa etsiä, voit tehdä kastikkeen myös ilman.)

Siirrä kypsät pullat tarjoiluastiaan ja kaada päälle kastike. Koristele halutessasi kevätsipulilla, sesaminsiemenillä ja chiliöljyllä (saa myös etnisistä kaupoista). Tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti