keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Rapeat kanankoivet ja korealainen dippikastike



Rapeat kanakoivet syntyvät vähällä vaivalla uunissa. Tarjoa ne voimakkaan makuisen dipin kanssa.

Rapeat kanankoivet:

1 rs (8 kpl)
kanan koipinuijia (myös siivet käyvät)
1 tl
srirachaa
2
kananmunavalkuaista
1 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunajauhoja
1 tl
suolaa
öljyä

Mausta kanat srirachalla. Laita kananmunanvalkuaiset kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, perunajauhot ja suola. Kierittele kanat ensin valkuaisessa ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Pirskottele päälle öljyä ja levitä se tasaisesti.

Paista koipia uunissa 180 °C noin 50 minuuttia. Jos pinta ei ole tässä ajassa ehtinyt saada väriä, nosta lämpötilaa lopussa 200 °C. 

Korealainen dippi:

1 dl
soijakastiketta
½ dl
riisiviinietikkaa
1
valkosipulinkynsi
pieni pala
inkivääriä
½
chili
2 rkl
sokeria
2
kevätsipulia
1 tl
sesamiöljyä
2 tl
sesaminsiemeniä (valkoisia tai mustia ja valkoisia)

Mittaa nesteet tehosekoittimen kulhoon. Esipilko valkosipuli ja chili ja raasta inkivääri. Siirrä pilkkomasi asiat ja sokeri tehosekoittimeen ja käytä kunnes seos on tasaista. Pilko kevätsipuli renkaiksi ja lisää dipin joukkoon yhdessä sesamiöljyn ja sesaminsiementen kanssa.

Tarjoa kanankoivet lämpiminä dipin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti