Briosseista saa ihanan pehmeitä ja kuohkeita sämpylöitä hampurilaisiin. Briossisämpylät eroavat tavallisista siinä, että niissä on enemmän rasvaa ja kananmunaa.
Resepti:
2 ½ dl
|
vettä
|
½ dl
|
maitoa
|
2 tl
|
kuivahiivaa
|
1 rkl
|
sokeria
|
50 g
|
ruisjauhoja
|
400 g
|
vehnäjauhoja
|
75 g
|
voita
|
1 tl
|
suolaa
|
2+1
|
kananmunaa
(sesaminsiemeniä)
|
Sekoita keskenään vesi, maito, sokeria ja hiiva. Jätä pöydälle noin 10-15 minuutiksi. Tämän tarkoitus on elvyttää hiiva.
Nypi toisessa kulhossa voi jauhojen joukkoon käsin. Lisää myös suola.
Lisää nesteeseen 2 kananmunaa ja jauhot. Vaivaa taikinaksi mieluiten koneella, noin 5-10 minuuttia. Taikina jää hyvin löysäksi.
Peitä kulho kelmulla ja anna kohota 2-3. Voit myös kohottaa taikinan jääkaapissa yön yli.
Vaivaa kohotuksen jälkeen taikinaa vielä pöydällä muutama minuutti. Anna levätä 15 minuuttia ja muotoile sitten 6-8 sämpyläksi. Kohota noin puoli tuntia.
Voitele kohonneet sämpylät kananmunalla ja ripottele halutessasi päälle sesaminsiemeniä. Paista briossit 200 °C noin 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti