maanantai 13. huhtikuuta 2015

Speltticiabatta



Ciabatan erikoisuus on, että se tehdään osittain leipäjuureen. Tästä syntyy ciabatalle ominainen maku. Huomaathan, että juuri pitää valmistaa leipomista edeltävänä päivänä.

Resepti:

juuri:

2 dl
kylmää vettä
100 g
spelttijauhoja
1 tl
kuivahiivaa
taikina:

2 dl
kylmää vettä
1 tl
kuivahiivaa
200 g
spelttijauhoja
250 g
vehnäjauhoja
2 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
1 rkl
öljyä

Valmista juuri edellisenä päivänä. Sekoita ainekset keskenään ja jätä huoneenlämpöön.

Lisää seuraavana päivänä juuren joukkoon kaikki loput aineet öljyä lukuun ottamatta. Vaivaa mieluiten koneella taikinaksi, noin 5-10 minuuttia. Lisää viimeisenä öljy.

Jätä taikina kohoamaan 1-2 tunniksi.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilma pois. Jaa taikina kolmeen osaan ja litistä jokainen osa käsin suorakaiteeksi. Käsittelyssä kannattaa käyttää runsaasti jauhoja apuna. Taita kaikki reunat leivän keskelle ja nosta toisnpäin pellille kohoamaan puoleksi tunniksi.

Paista leivät 200 °C uunissa noin puolen tunnin ajan. Nosta jäähtymään ritilän päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti