perjantai 17. huhtikuuta 2015

Tofua ja sieniä kiinalaisittain



Pitkästä ainesosaluettelosta huolimatta tämä on helppo ja nopea arkiruoka. Mustapapukastiketta voi olla vaikea löytää, mutta sen voi hyvin jättää reseptistä poiskin.

Resepti:

wokkiin:

1 pkt
tofua
5
ruskeaa herkkusientä
1
porkkana
1
sipuli
½
paprika
muutama
parsakaalin kukinto
kastike:

1
valkosipulinkynsi
pala
inkivääriä
1 dl
kanalientä
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
osterikastiketta
1 rkl
mustapapukastiketta
1 tl
sesamiöljyä
1 tl
sriracha-kastiketta (tai muuta chilikastiketta)
1 ½ rkl
suurustamiseen:
siirappia
tilkka vettä + 1 tl perunajauhoja
paistamiseen:
neutraalia öljyä (+chiliöljyä)

Poista tofusta halutessasi ylimääräistä nestettä leikkaamalla se paloiksi, käärimällä palat pyyhkeeseen ja asettamalla painon alle noin tunniksi. Tällä tavalla tofuun tulee rapeampi pinta.

Paloittele kasvikset valmiiksi ennen aloittamista ja valmista kastike. Raasta kastiketta varten valkosipuli ja inkivääri ja yhdistä muihin aineksiin.

Kuumenna wok-pannussa öljyä ja paista ensin tofuihin miedommalla lämmöllä väriä. Käytän tofun maustamiseen usein chiliöljyä tässä vaiheessa, mutta voit hyvin jättää sen poiskin. Paista sitten jäljelle jääneessa öljyssä sienet ja siirrä nekin syrjään.

Kuumenna pannu hyvin kuumaksi ja lisää öljyä. Lisää kasvikset pannulle kypsymisjärjestyksessä. Muutama minuutti riittää kypsymiseen, jottei niistä tule liian pehmeitä. Lisää pannuun tofut, herkkusienet ja kastike. Huuhtele vielä kastikkeen viimeisetkin jäämät tilkalla vettä pannuun. Kaada joukkoon suuruste ja anna kastikkeen paksuuntua.

Tarjoile lisukkeena esimerkiksi basmatiriisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti