maanantai 13. huhtikuuta 2015

Välimerellinen kalapata



Tarjoa maukas pata tuoreen leivän kanssa.

Resepti:

1
sipuli
1
porkkana
2
sellerinvartta
1
valkosipulinkynsi
2 tl
(savustettua) paprikajauhetta
3-4
tomaattia tai tomaattimurskaa
2
perunaa
3 dl
valkoviiniä
2 dl
kasvislientä
1
laakerinlehti
suikale
sitruunankuorta
(nippu
tuoretta timjamia)
400 g
valkoista kalaa
200 g
katkarapuja
1 tl
kuivattua persiljaa

sitruunamehua
öljyä paistamiseen

Pilko valmiiksi kaikki kasvikset.

Kuumenna tilkka öljyä kattilan pohjalla ja paista miedolla lämmöllä sipuleita, porkkanoita ja selleriä 5-10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja paprikajauhe, paista vielä hetki.

Lisää seuraavaksi kattilaan tomaatti, perunat, valkoviini, kasvisliemi ja mausteet. Annan kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia.

Lisää liemeen pilkottu kala ja katkaravut. Keitä kypsiksi (noin 5 minuuttia). Mausta persiljalla ja sitruunamehulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti