Habaneropuskani on tehnyt älyttömästi satoa tänä kesänä. Tässä yksi habanerosta kehittelemäni ohje. Voit toki korvata habaneron myös muulla chilillä. Ohje toimisi hyvin myös kanasiiville.
Resepti:
noin 1 kg
|
broilerin koipipaloja
|
2 tl
|
maissitärkkelystä
|
suolaa, pippuria
|
|
Kastike:
|
|
1 ½
|
habaneroa
|
3
|
valkosipulinkynttä
|
2 rkl
|
valkoviinietikkaa
|
1 rkl
|
sitruunamehua
|
75 g
|
voita
|
2 rkl
|
hunajaa
|
ripaus
|
suolaa
|
Hiero kanankoipiin maissitärkkelys, suola ja pippuri. Anna lämmetä huoneenlämmössä puoli tuntia.
Siirrä koivet pellin päälle ja paista uunissa 200 °C noin puoli tuntia. Valmista tällä välin kastike.
Pilko habanero ja valkosipuli karkesti. Siirrä tehosekoittimen kulhoon. Kaada päälle etikka ja sitruunamehu ja käytä, kunnes seos on lähes tasaista.
Kuumenna kattilassa voi miedolla lämmöllä. Anna ruskistua välillä sekoitelleen.
Nosta kattila levyltä ja lisää etikka-habanero-valkosipuliseos sekä hunaja. Lisää tarvittaessa myös suolaa.
Nosta takaisin levylle ja keittele hiljaksiin hetki, niin että kastike hieman paksunee.
Nosta kanat pois uunista ja voitele ne kastikkeella joka puolelta. Laita takaisin uunnin 5 minuutiksi, toista voitelu ja paista vielä 5 minuuttia.
Tarjoile kanakoivet jäljelle jäävän kastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti