Ma po tofu on klassinen kiinalainen ruoka, johon yleensä tulee tofun lisäksi jauhettua nautaa tai possua. Kasvisversioon sopii hyvin siitakesienet, sillä niissä on melkein lihaisa umamin maku. Raaka-aineiden puolesta tämä ruoka vaatii käväisyä jossakin etnisessä kaupassa, mutta muuten ruoka on helppo valmistaa. Reseptissä tarvittava tulinen paputahna saattaa olla hyvinkin chilipitoista, eli jos et ole tulisen ruoan ystävä, lisää sitä varovaisesti maistellen.
Ohje on neljälle.
Resepti:
Kastike:
|
|
1 dl
|
kanalientä (tai kasvislientä)
|
2 rkl
|
soijakastiketta
|
2 rkl
|
tulista paputahnaa (chili bean paste)
|
½ rkl
|
mustapaputahnaa
|
1 tl
|
riisiviinietikkaa
|
Wokkiin:
|
|
1 rs
|
siitakesieniä
|
2
|
salottisipulia
|
pala
|
inkivääriä
|
2
|
valkosipulinkynttä
|
1 tl
|
sichuaninpippuria
|
1 tl
|
sesamiöljyä
|
|
rypsiöljyä paistamiseen
|
Tofu:
|
|
n. 500 g
|
tofua
|
½ l
|
vettä
|
ripaus
|
suolaa
|
Koristeeksi:
|
|
1
|
punainen chili
|
1
|
kevätsipuli
|
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Jätä sivuun odottamaan.
Pilko siitakesienet ja salottisipulit ohuiksi viipaleiksi. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipuli. Jätä odottamaan paistamista.
Kuutioi tofu ja laita kuumuutta kestävään astiaan. Kuumenna vesi ja sekoita siihen suola. kaada tofun päälle ja anna olla 15 minuuttia. Siivilöi lopuksi vesi pois.
Tofun keittyessä aloita wokin paistaminen. Kuumenna wok-pannussa rypsiöljyä kuumahkoksi. Paista ensin sieniä, kunnes ne alkavat saamaan hieman väriä. Lisää sitten salottisipuli ja inkivääri. Lisää hetken päästä myös sichuaninpippuri ja valkosipuli. Mausta sesamiöljyllä.
Lisää sitten wokkiin kastike ja tofut. Sekoittele varovasti, ettei tofu rikkoonnu. Halutessasi voit saostaa kastikkeen tilkalla veteen sekoitettua maissijauhoa.
Tarjoile lisukkeena höyrytettyä riisiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti