sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Afrikkalainen maapähkinäpata



Rakastan pähkinöitä kaikissa muodoissa ja siksi ihastuin tähän pataohjeeseen. Afrikkalaisuudesta en tiedä, tuskinpa tämä kovin autenttista on... Voit kokeilla tehdä tämän padan myös kanasta, jos linssit eivät uppoa.

Ohjeesta riittää ainakin neljälle.

Resepti:

1
sipuli
pala
inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
1 ½ tl
jauhettua korianteria
½ tl
juustokuminaa
½ tl
cayennepippuria
1
laakerinlehti
n. ½
bataatti
¾ dl
vihreitä linssejä
1 tlk
tomaattimurskaa
n. 3 dl
kanalientä (kasvisyöjälle kasvislientä)
200 g
maapähkinävoita
2 lehteä
lehtikaalia

Pilko sipuli ja raasta inkivääri. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista sipuleita ja inkivääriä siinä noin kymmenen minuuttia miedohkolla lämmöllä. Pilko sipulin paistuessa valkosipulit. Lisää yhdessä mausteiden kanssa sipulin ja inkiväärin joukkoon. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.

Pilko bataatti kuutioiksi ja huuhtele linssit lävikössä valmiiksi. Lisää pannuun tomaattimurska ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää bataatit ja linssit. Lisää myös maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Anna hautua kannen alla noin tunnin verran. Lisää tarvittaessa vettä haudutuksen aikana.

Lisää lehtikaali noin kymmentä minuuttia ennen loppua: Poista keskellä oleva lehtiruoti ja pilko loppu osa pienemmäksi. Sekoita padan joukkoon.

Tarjoile lisukkeena esimerkiksi couscousia ja pitaleipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti