keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Lehtikaali-pekonipasta



Minulla on tapana hypätä vähän jälkijunassa ruokatrendeihin mukaan, niin kuin nytkin lehtikaalin kanssa (isoin innostus taisi olla syksyllä kun suomalainen tuli kauppoihin). Tulin kuitenkin ostaneeksi jättipaketin lehtikaalia maapähkinäpataa varten, joten siitä ylijääneelle piti keksiä käyttökohteita. Tätä ei saisi varmaan ex-kasvisyöjänä myöntää, mutta tämän ruoan paras osa on rapea pekoni. Supernopea resepti!

2-3 syöjälle

Resepti:


1
sipuli
1
valkosipulinkynsi

oliiviöljyä
2 dl
ruokakermaa
4-5 lehteä
lehtikaalia
1 tl
timjamia

mustapippuria
1 pkt
pekonia

Keitä lisukepasta.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kypsennä ensin hitaasti miedolla lämmöllä sipuli kypsäksi ja lisää sitten valkosipuli. Lisää joukkoon ruokakerma ja kuumenna. Poista lehtikaaleista keskiruoti ja pilko pienemmäksi. lisää ruoan joukkoon ja kypsennä vielä hetki.

Voit paistaa pekonit jo etukäteen: Siirrä pekonit yhteen kerrokseen leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 °C 10-15 minuuttia. Siirrä kypsät pekonit talouspaperin päälle ja murusta pieneksi.

Sekoita keskenään pasta, kastike ja pekonit. Tarjoa välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti