torstai 1. tammikuuta 2015

Rapea kanahampurilainen ja aioli



Teimme uudeksivuodeksi astetta terveellisempiä hampurilasia. Jos haluat panostaa tee itse sämpylät.

Ohjeella tulee 6-8 pihviä.

Rapeat kanapihvit:

400 g
broilerin rintafileitä
1 rkl
savustettua chilikastiketta

suolaa
n. 2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
caynnepippuria
2
kananmunanvalkuaista
n. 2 dl
panko-jauhoja

oljyä paistamiseen

Ota broileri huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen aloittamista. Mausta chilikastikkeella (myös muu chilikastike tai chilijauhe käyvät) ja suolalla.

Nuiji rintafileet ohuiksi. Leikkaa tarvittaessa pienemmiksi. Sekoita keskenään vehnäjauho ja caynnepippuri. Riko valkuaisten rakenne vispilälle. Säästä keltuaiset aioliin. Toki voit käyttää myös kokonaisia kananmunia. Aseta lautasille tässä järjestyksessä vehnäjauhoseos, valkuaiset ja panko. (Panko on japanilaista korppujauhoja, joka tekee paistettaessa rapean pinnan. Pankoa voit ostaa ainakin suurimmista merketeista, valmistaja Yutaka) Kieritä nuijitut broilerit ensin vehnäjauhoseoksessa, sitten valkuaisessa ja lopuksi pankossa.

Paista pihvit kohtalaisella lämmöllä pannussa runsaassa rasvassa, noin 5 minuuttia/puoli. Nosta talousaperin päälle odottamaan.

Aioli:

2-4
valkosipulinkynttä
2
kananmunankeltuaista
2 dl
oliiviöljyä
1 rkl
limemehua
ripaus
suolaa

Raasta valkosipulinkynnet vatkauskulhoon. Älä käytä puristinta, sillä se tuo valkosipulista kitkerän maun esiin. Lisää keltuaiset. Aloita vatkaamaan seosta joko käsivispilällä tai sähkövatkaimella. Lisää samalla oliiviöljy ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Jos öljy näyttää jäävän erilleen, hidasta lisäystahtia. Seos on valmista, kun siitä on muodostunut paksu, tasainen ja vaalea. Vatkaa joukkoon vielä lime ja suola.

Hampurilaset:

1
kokojyväsämpylä/ syöjä
1
tomaatti
1
punasipuli

salaattia

juustoa

Viipaloi tomaatti ja punasipuli. Voit halutessasi marinoida sipulin. Paahda sämpylöiden leikkuupinnat ja kokoa hampurilaiset. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi bataattiranskalaisia ja srirachaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti