torstai 1. tammikuuta 2015

Sitruunaruoholla maustettu crème brûlée



Klassikojälkkäri saa aasialaista makumailmaa sitruunaruohosta. Ohjeesta tulee neljä annosta.

Resepti:


1
sitruunaruoho
½
vaniljatanko
2 dl
vispikermaa
1 dl
maitoa
4
kananmunankeltuaista
½ dl
sokeria

sokeria kuorrutukseen


Murskaa sitruunaruoho veitsen lappeella ja pilko paloiksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet talteen. Laita vaniljan siemenet, tangonpalat ja sitruunaruoho yhdessä maidon ja kerman kanssa kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen.

Vatkaa seoksen kuumentuessa sokeri ja keltuaiset keskenään. Tarkoitus ei ole vaahdottaa, vaan ainoastaan saada sokeri liukenemaan.

Kaada sitten kuuma kermaseos keltuais-sokeriseokseen siivilän läpio koko ajan sekoittaen (pyydä kaveri avuksi). Jaa seos tasaisesti neljään crème brûlée -vuokaan tai muuhun vuokaan. Siirrä vuoat isompaan vuokaan, täytä se puolilleen vedellä ja paista uunissa 150 °C noin tunti tai kunnes vanukkaat ovat hyytyneet.

Jäähdytä tämän jälkeen vanukkaat jääkaappilämpötilaan. Voit hyvin tehdä ne jääkaappiin edellisenä päivänä valmiiksi. Viimeistele paahdetulla sokeripinnoitteella: Laita jokaisen vanukkaan pinnalle noin teelusikallinen sokeria, levitä vuokaa pyörittelemällä tasaisesti ja polta pinta varovasti liekillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti