Kerrankin kaupasta sai tuoretta lohta, vieläpä suomalaista ja halvalla! Pääsin siis testaamaan pitkään to do -listalla ollutta lohipastramia. Lisukkeeksi tein salaattia ja sitruunavinegrettiä.
Resepti:
n. 500 g
|
lohta
|
1 rkl
|
karkeaa suolaa
|
1 tl
|
sokeria
|
½
|
sitruunan raastettu kuori
|
2 tl
|
kokonaisia fenkoleita
|
½ tl
|
juustokuminaa
|
1 tl
|
korianterinsiemeniä
|
1 tl
|
sichuaninpippureita
|
½ dl
|
valkoisia sesaminsiemeniä
|
½ dl
|
mustia sesaminsiemeniä
|
Ripottele lohen pinnalle suola, sokeri ja sitruunan kuori. Anna tekeytyä kylmässä kelmuun käärittynä noin 8 tuntia.
Valmistele sillä välin pintaan tuleva mausteseos: Paahda kokonaiset mausteet ja jauha ne morttelissa hienoksi. Paahda myös sesaminsemenet kevyesti ja yhdistä mausteisiin.
Leikkaa maustunut lohi pitkiksi paloiksi. Paista pitkiin sivuihin nopeasti väriä erittäin kuumalla pannulla. Muutama sekunti/pinta riittää. Kierittele lohipalojen pinnat mausteseoksessa ja pyörittele ne tämän jälkeen tiiviiksi pötköiksi tuorekelmuun. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Leikkaa maustuneet lohet pieniksi paloiksi. Tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti