lauantai 14. maaliskuuta 2015

Lohipastrami



Kerrankin kaupasta sai tuoretta lohta, vieläpä suomalaista ja halvalla! Pääsin siis testaamaan pitkään to do -listalla ollutta lohipastramia. Lisukkeeksi tein salaattia ja sitruunavinegrettiä.

Resepti:

n. 500 g
lohta
1 rkl
karkeaa suolaa
1 tl
sokeria
½
sitruunan raastettu kuori
2 tl
kokonaisia fenkoleita
½ tl
juustokuminaa
1 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
sichuaninpippureita
½ dl
valkoisia sesaminsiemeniä
½ dl
mustia sesaminsiemeniä

Ripottele lohen pinnalle suola, sokeri ja sitruunan kuori. Anna tekeytyä kylmässä kelmuun käärittynä noin 8 tuntia.

Valmistele sillä välin pintaan tuleva mausteseos: Paahda kokonaiset mausteet ja jauha ne morttelissa hienoksi. Paahda myös sesaminsemenet kevyesti ja yhdistä mausteisiin.

Leikkaa maustunut lohi pitkiksi paloiksi. Paista pitkiin sivuihin nopeasti väriä erittäin kuumalla pannulla. Muutama sekunti/pinta riittää. Kierittele lohipalojen pinnat mausteseoksessa ja pyörittele ne tämän jälkeen tiiviiksi pötköiksi tuorekelmuun. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Leikkaa maustuneet lohet pieniksi paloiksi. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti