maanantai 16. maaliskuuta 2015

Pinaatti-ricottaraviolit



Löysin kirpparilta halvalla pastakoneen. Ensimmäiseksi kokeiluksi valmistin klassisia pinaatti-ricottaravioleja. Resepti onnistuu myös ilman pastakonetta, mutta pastan kauliminen on melko vaivalloista. Tuorepastaa kannattaa kokeilla myös lasagneen, itse ehdin kokeilla jo punajuuri-vuohenjuustolasagnea tuorepastasta.

Ohje on noin kolmelle.

Pastataikina:

300 g
durumvehnäjauhoja
1 tl
suolaa
3
kananmunaa
2 tl
oliiviöljyä
1-3 rkl
vettä

Mittaa kulhoon tai pöydälle jauhot (itse suosin kulhoa). Sekoita joukkoon suola. Riko jauhojen keskelle kananmunat. Lisää myös öljy ja vesi. Aloitan yleensä vaivaamisen koneella ja jatkan käsin: sekoita taikinakoukuilla taikinasta murumainen seos. Ala sitten käsin tuomaan taikinaa yhteen. Lisää tarvittaessa vettä. Taikinan kuuluu olla melko kuivaa, joten vastusta kiusausta lisäämästä sitä liikaa. Riittää, että taikina pysyy kasassa. Vaivaa taikinaa vielä noin 10 minuuttia. Kääri sitten tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa muutamia tunteja.

Täyte:

1
sipuli

oliiviöljyä
70 g
pinaattia
1 rs
ricottaa

Paista sipulia oliiviöljyssä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää pinaatit ja paista vielä hetki. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon ricotta.

Raviolit:

kastike:

nokare
voita
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna

mustapippuria
päälle:

1 pkt
pekonia tai prosciuttoa

juustoraastetta (esim. parmesan, grana padano)

Jaa pastataikina neljään osaan ja kauli käsin tai pastakoneella. Pastakoneella aloitetaan isoimmalla asetuksella ja siirrytään pykälittäin pienempiin. Taikina taitetaan joka välissä kolminkerroin. Kauli ohuimpaan asetukseen.

Aseta yksi pastalevy jauhotetulle pöydälle. Nostele täytenokareita tasaisin välimatkoin puoleenväliin levyä. Voitele täytteen ympäriltä levy vedellä ja nosta toinen puolikas päälle. Taputtele ilma pois taikinan välistä ja leikkaa raviolit haluamaasi muotoon. Nosta leivinpaperin päälle odottamaan keittämistä. Tee samoin muut pastalevyt.

Keitä raviolit muutama kerrallaan runsaassa suolatussa vedessä. Nostele reikäkauhalla kuivumaan esim. isoon siivilään. Yhdellä raviolilla menee noin kolme minuuttia kypsyä.

Valmista päälle rapea pekonimuru: Aseta pekonit yhteen kerrokseen uunipellille. Paista 200 °C noin 15 minuuttia tai kunnes pekonit ovat rapeita. Nosta jäähtymään talouspaperin päälle. Murusta pekonit.

Kastiketta varten sulata voi pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Raasta joukkoon myös sitruunan kuori ja purista mehu. Mausta mustapippurilla. Lisää raviolit kastikkeen joukkoon. Tarjoile juuston ja pekonimurun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti