maanantai 30. maaliskuuta 2015

Pad thai



Pad thain eli paistettujen thaimaalaisten riisinuudelien erikoisuus on, että nuudeleita ei keitetä vaan ne liotetaan. Kastikeessa on yleensä tamarindia ja kalakastiketta, itse lisäsin vielä srirachaa tuomaan tulisuutta. Voit käyttää tähän muitakin kasviksia kuin mitä ohjeeseen kirjoitin.

Resepti:

1 pkt
tofua
1 pkt
paksuja riisinuudeleita
kastike:

2 rkl
palmusokeria (tai muuta sokeria)
1 rkl
tamarinditahnaa
2 rkl
kalakastiketta (voi korvata soijakastikkeella)
1 rkl
sriracha-kastiketta
1 tl
(riisi)viinietiikka
täytteet:

2
kananmunaa
1
salottisipuli
1
porkkana
pala
kesäkurpitsaa
pala
1-2 lehteä
paprikaa
lehtikaalia
2
valkosipulinkynttä
pala
inkivääriä

katkarapuja

suolapähkinöitä
paistamiseen:
(chili)öljyä
limejä tarjoiluun

Aloita tofun puristamisella: Leikkaa tofu paloiksi ja aseta yhteen kerrokseen puhtaan keittiöpyyhkeen sisälle. Käännä pyyhkeen toinen puoli päälle ja aseta päälle leikkuulauta ja paino. Anna puristua noin tunti. Tämän tarkoituksena ontehdä tofusta kiinteämpää, mutta vaiheen voi myös ajanpuutteessa ohittaa.

Kun aloitat ruoanvalmistuksen, laita ensin riisinuudelit likoamaan noin 30-40 minuutiksi kylmään veteen. Pilko sillä välin kasvikset valmiiksi ja valmista kastike: Riko palmusokeri huhmareessa, jos käytät perinteistä palapalmusokeria. Yhdistä muiden ainesten kanssa.

Kuumenna wokkipannussa öljy ja paista siinä tofuja keskilämmöllä, kunnes ne ovat saaneet väriä ja siirrä syrjään. Paista kananmunat ylijääneessä öljyssä. Riko niiden rakenne lastalla. Siirrä myös syrjään. Lisää seuraavaksi pannuun öljyä ja lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä. Paista juuri ja juuri kypsiksi (muutamia minuutteja korkeintaan).

Lisää sitten pannuun lioteut nuudelit. Niiden rakenteen tulisi muistuttaa ennen lisäystä al dente -pastaa. Lisää myös kastike ja noin saman verran vettä. Paista, kunnes nuudelit ovat kuumentuneet ja kypsyneet. Lisää loput täytteet.

Purista valmiiden nuudeleiden päälle limemehua ja tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti