lauantai 14. maaliskuuta 2015

Sipulirenkaat



Frittitaikinassa yksinkertainen on valttia: näissä sipulirenkaissa on vain neljä ainesosaa. Tästä määrästä riittää neljälle.

Resepti:


2
sipulia
150 g (2 ¼ dl)
vehnäjauhoja
2 dl
olutta tai vissyvettä
1 tl
leivinjauhetta
friteeraukseen:
rypsiöljyä

Pilko sipulit noin 1/2 cm renkaiksi ja irrota renkaat toisistaan. Pienimmät renkaat voit säästää muuhun ruoanlaittoon.

Sekoita loput ainesosat keskenään vispilällä. Upota taikinaan sipulirenkaat.

Täytä kattila öljyllä niin, että pohjalla on vähintään noin 5 cm kerros. Kuumenna öljy keskilämmölle. Friteeraa kerralla noin 5-6 rengasta. Nosta renkaat taikinasta öljyyn ja paista, kunnes ne ovat kullanruskeita. Siirrä reikäkauhan avulla talouspaperin päälle.

Tarjoile sipulirenkaat mahdollisimman pian esimerkiksi hampurilaisen lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti