Frittitaikinassa yksinkertainen on valttia: näissä sipulirenkaissa on vain neljä ainesosaa. Tästä määrästä riittää neljälle.
Resepti:
2
|
sipulia
|
150 g (2 ¼ dl)
|
vehnäjauhoja
|
2 dl
|
olutta tai vissyvettä
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
friteeraukseen:
|
rypsiöljyä
|
Pilko sipulit noin 1/2 cm renkaiksi ja irrota renkaat toisistaan. Pienimmät renkaat voit säästää muuhun ruoanlaittoon.
Sekoita loput ainesosat keskenään vispilällä. Upota taikinaan sipulirenkaat.
Täytä kattila öljyllä niin, että pohjalla on vähintään noin 5 cm kerros. Kuumenna öljy keskilämmölle. Friteeraa kerralla noin 5-6 rengasta. Nosta renkaat taikinasta öljyyn ja paista, kunnes ne ovat kullanruskeita. Siirrä reikäkauhan avulla talouspaperin päälle.
Tarjoile sipulirenkaat mahdollisimman pian esimerkiksi hampurilaisen lisukkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti