Julkaisin tämän ohjeen jo aikaisemmin mutta ilmeisesti poistin sen vahingossa turhien luonnosten mukana. Tässä siis uudelleen:
Mustikanmakuisia tryffeleitä saa tehtyä helposti, kun käyttää kuivattua ja jauhettua mustikkaa. Ostin omani torilta, mutta ainakin Biokialla on valikoimissa jauhettuja marjoja. Voit hyvin käyttää myös muita marjajauheita kuin mustikkaa.
Resepti:
Mittaa paloiteltu suklaa, voi ja kerma kuumennuksen kestävään astiaan (keraaminen, lasinen tai metallinen toimivat parhaiten). Aseta vesihauteeseen kattilan päälle ja kuumenna seosta sekoittaen niin kauan, että suklaa ja voi sulavat. Nosta pois kattilan päältä. Sekoita joukkoon mustikkajauhe. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa yön yli tai noin kahdeksan tuntia.
Pyörittele jähmettyneestä tryffelimassasta noin teelusikallisen kokoisia palloja. Laita valmiiksi pyöritellyt tryffelit pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi ennen koristelua.
Resepti:
140 g
|
valkosuklaata
|
20 g
|
voita
|
½ dl
|
vispikermaa
|
3 rkl
|
mustikkajauhetta
|
Mittaa paloiteltu suklaa, voi ja kerma kuumennuksen kestävään astiaan (keraaminen, lasinen tai metallinen toimivat parhaiten). Aseta vesihauteeseen kattilan päälle ja kuumenna seosta sekoittaen niin kauan, että suklaa ja voi sulavat. Nosta pois kattilan päältä. Sekoita joukkoon mustikkajauhe. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa yön yli tai noin kahdeksan tuntia.
Pyörittele jähmettyneestä tryffelimassasta noin teelusikallisen kokoisia palloja. Laita valmiiksi pyöritellyt tryffelit pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi ennen koristelua.
Koristelu:
n. 200 g valkosuklaata
kuivattuja mustikoita
Sulata tai mieluummin temperoi valkosuklaa. Kierittele jäätyneet tryffelit valkosuklaassa ja nosta haarukan avulla leivinpaperin tai ritilän päälle. Ripottele päälle paloiteltuja kuivattuja mustikoita. Kannattaa toimia ripeästi, sillä suklaa jähmettyy nopeasti.
Säilytä tryffelit jääkaapissa.
Säilytä tryffelit jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti