maanantai 16. marraskuuta 2015

Bulgur-granaattiomenasalaatti



Granaattiomena on talvella sesongissa ja siksi sitä saa suhteellisen edullisesti. Innoitus tähän salaattiin tuli Jamie Oliverin ohjeesta. Tarjoilin salaatin falafelien kanssa, mutta myös halloumi tai feta sopisivat tähän hyvin kaveriksi.

Resepti:

2 dl
bulguria
1 ½ dl
vettä
3
tomaattia
1
punasipuli
1 rkl
persiljaa
1 rkl
minttua
1 dl
pistaasipähkinöitä
Kastike:
2 rkl
sitruunamehua
4 rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
Tarjoiluun:
salaatinlehtiä
(sumakkia)

Kuumenna vesi ja lisää siihen bulgur. Anna kaiken veden imeytyä. Jäähdytä.

Pilko tomaatit ja punasipuli. Raakana tarjottavaa sipulia kannattaa aina maistaa: itse kypsennän sitä mikrossa vesitilkassa, jos se on liian vahvan makuista. Sekoita jäähtyneen bulgurin joukkoon. Anna vetäytyä hetki. Bulgur imee itseensä ylimääräisen tomaateista lähtevän veden.

Mausta salaatti yrteillä. Käytin tuoreiden puutteessa kuivattuja, mutta toki tuoreet olisivat parempia. Niitä voi lisätä reilummin.

Kuori ja pilko pistaasipähkinät. Levitä salaatin pinnalle.

Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita salaatin joukkoon.

Tarjoile salaattipedillä. Voit halutessasi ripotella päälle sumakkia, mutta se ei ole välttämätöntä. Sumakin makua voisi ehkä kuvailla hedelmäisen hapokkaaksi, joten sen voi korvata myös laittamalla vähän reilummin sitruunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti