torstai 19. marraskuuta 2015

Pinaatti-ricottacannellonit tuorepastasta



Jos on yhtään lueskellut blogiani, saattaa huomata, että erilaiset kasvispastat ovat minulle mieleen. Viime aikoina olen ollut erityisen ihastunut ricottan, pinaatin ja herneiden yhdistelmään.

Pastataikina:


75 g
spelttijauhoja
225 g
durumvehnäjauhoja TAI 300 g durumvehnäjauhoja
3
kananmunaa
1 tl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa

Teen pastataikinan yleensä osittain spelttijauhosta, jotta siitä tulisi maukkaampaa ja terveellisempää. Voit yhtä hyvin käyttää pelkkiä durumvehnäjauhoja.


Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää öljy ja kananmunat.

Aloitan vaivaamisen yleensä sähkövatkaimella taikinakoukkuja käyttäen, mutta voit tehdä taikinan myös kokonaan käsin. Aloita pikkuhiljaa vaivaaminen niin, että lisäät koko ajan kananmunien joukkoon jauhoja. Pitkään näyttää siltä, että taikina on rakeista ja aivan liian kuivaa, mutta kun vaivaamista jatketaan käsin, taikinasta muodostuu lopulta tiivis pallo. Jos taikina ei tunnu yhdistyvän, lisää tässä vaiheessaa varovasti vettä ja vaivaa lisää.

Jatka vaivaamista niin kauan, että taikina on tasaista ja sileää. Vaivaaminen on helpompaa pöydällä kuin kulhossa.

Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa noin 20 minuuttia.

Tomaattikastike:

1
sipuli
1-2
valkosipulinkynttä
(loraus
valkoviiniä tai vermuttia)
500 g
tomaattimurskaa
1 rkl
sokeria
ripaus
suolaa
2 tl
basilikaa
2 tl
persiljaa
ripaus
oreganoa
öljyä paistamiseen

Hienonna sipuli ja laita pannuun kuumenemaan. Pilko tällä välin valkosipuli hienoksi silpuksi.

Käännä pannun lämpä pienemmälle ja paista sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Älä ruskista. Lisää sitten valkosipuli ja kun se alkaa tuoksua, lisää nesteet. Lisää halutessasi sokeria ja mausta suolalla - ole kuitenkin varovainen, sillä ruokaan lisättävä juusto on suolaista.

Anna kastikkeen hautua mielellään vähintään puoli tuntia. Mausta viimeiseksi yrteillä ja tarkista maku.

Täyte:

2
salottisipulia
2 dl
pinaattia
1 ½ dl
herneitä
250 g
ricottajuustoa (pehmeää)
muutama
mintunoksa hienonnettuna
ripaus
muskottipähkinää
ripaus
mustapippuria
1
kananmunan keltuainen

Hienonna salotit ja pinaatti. Sekoita loppujen ainesten kanssa.

Kokoaminen:

1 pallo (125 g)
mozzarellaa
1-2 dl
raastettua parmesania

Ota pastataikina jääkaapista ja jaa se 3-4 osaan. Kauli joko pastakoneella tai käsin levyksi. Mielestäni cannelloni saa olla hieman paksumpaa kuin tavallinen pasta.

Leikkaa pastalevy noin 7 cm neliöiksi. Laita jokaiselle neliölle noin 2 rkl täyttä ja kääri rullalle.

Laita laakean uunivuoan pohjalle hieman tomaattikastiketta. Lado sen päälle cannelonit saumapuoli alaspäin. Lusikoi päälle loppu tomaattikastike. Revi käsin ruoan päälle mozzarella ja levitä parmesan.

Paista cannelloneja uunissa 180 °C noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti