Ohjeella saa vähän vajaan 200 g juustoa.
Resepti:
1 l
|
punaista maitoa
|
1 rkl
|
sitruunamehua
|
Kiehauta maito (teflon)kattilassa. Sekoittele välillä lastalla, ettei maito pala pohjaan.
Lisää kuumaan maitoon sitruunamehu teelusikallinen kerrallaan (yksi ruokalusikallinen vastaa kolmea teelusikallista). Sitruunamehua on tarpeeksi, kun maidosta erottuu juusto ja hera (katso kuva alla). Jos jäljelle jäävä neste näyttää valkoiselta, lisää sitruunamehua. Sekoittele varovaisin liikkein saostumisen aikana, jottei seos pala pohjaan.
Anna seoksen seistä pois levyltä noin 10 minuuttia, niin kaikki juusto varmasti erottuu.
Laita siivilän päälle puhdas käsipyyhe. Jos haluat heran talteen, aseta siivilä esimerkiksi leivontakulhon päälle. Heraa voit käyttää esimerkiksi leivontaan. Siinä on jäljellä vielä proteiineja, mineraaleja ja laktoosia. Kaada juusto ja hera kattilasta siivilään.
Purista juustosta käsin isoimmat nesteet pois. Voit antaa sen jäähtyä hieman ennen tätä, niin et polta itseäsi. Kierrä pyyhe solmulle niin, että se on tiukasti juuston ympärillä. Aseta juusto pöydälle ja laita päälle leikkuulauta tai lautanen ja sen päälle pienehkö paino, esimerkiksi täysi säilyketölkki. Anna olla painon alla noin puoli tuntia.
Käytä valmis juusto heti tai säilytä jääkaapissa. Juusto ei säilyne kovin pitkään.
Huom. Sitruunamehun voi myös korvata etikalla tai jogurtilla, mutta annostus voi tällöin muuttua.
Reseptejä:
Shahi paneer - tuorejuustoa tomaattikermakastikkeessa
Palak paneer - tuorejuustoa pinaattikermakastikkeessa
Paneer tikka -vartaat
Reseptejä:
Shahi paneer - tuorejuustoa tomaattikermakastikkeessa
Palak paneer - tuorejuustoa pinaattikermakastikkeessa
Paneer tikka -vartaat
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti