Näiden tacojen täytteeksi tulee kuorrutettua ja uppopaistettua kalaa. Kuorina käytetään meksikolaiseen tapaan pehmeitä kuoria.
Ohje on neljälle.
Resepti:
Uppopaistettu kala:
|
|
300 g
|
vaaleaa kalaa fileinä
|
ripaus
|
suolaa
|
1 rkl
|
limemehua
|
2 dl
|
olutta, esim. lager tai saison
|
150 g (2 ¼ dl)
|
vehnäjauhoja
|
1 tl
|
leivinjauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
|
Lisäksi:
|
|
1 pkt
|
tortillakuoria (maissi tai täysjyvä)
|
salaattia
|
|
punakaalia
|
|
tomaattia
|
|
1 annos
|
|
1 annos
|
Hiero kalan pintaan suola ja lime. Anna maustua hetki ja kuivaa sitten kalan pinta. Leikkaa noin 2-3 cm:n kuutioiksi.
Tee frittittaikina: Mittaa olut astiaan ja vatkaa joukkoon vehnäjauho ja leivinjauhe. Oluen voi myös korvata vissyvedellä. Lisää kalapalat taikinaan.
Kuumenna öljyä kuumaksi kattilassa. Tähän ohjeeseen riittää melko pienikin määrä, noin 3 cm kerros.
Nostele kalapaloja lusikalla taikinasta kuumaan öljyyn. Uppopaista muutama kerrallaan, kunnes kuori on kauniin kullankeltainen, noin 5-10 minuuttia. Nosta valmiit kalapalat talouspaperin päälle kuivumaan.
Valmistele kuoret ja lisukeet. Tarjoile välittömästi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti