perjantai 20. marraskuuta 2015

Tacot rapeilla kalapaloilla




Näiden tacojen täytteeksi tulee kuorrutettua ja uppopaistettua kalaa. Kuorina käytetään meksikolaiseen tapaan pehmeitä kuoria.

Ohje on neljälle.

Resepti:


Uppopaistettu kala:
300 g
vaaleaa kalaa fileinä
ripaus
suolaa
1 rkl
limemehua
2 dl
olutta, esim. lager tai saison
150 g (2 ¼ dl)
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi:
1 pkt
tortillakuoria (maissi tai täysjyvä)

salaattia

punakaalia

tomaattia
1 annos
1 annos

Hiero kalan pintaan suola ja lime. Anna maustua hetki ja kuivaa sitten kalan pinta. Leikkaa noin 2-3 cm:n kuutioiksi.

Tee frittittaikina: Mittaa olut astiaan ja vatkaa joukkoon vehnäjauho ja leivinjauhe. Oluen voi myös korvata vissyvedellä. Lisää kalapalat taikinaan.

Kuumenna öljyä kuumaksi kattilassa. Tähän ohjeeseen riittää melko pienikin määrä, noin 3 cm kerros. 

Nostele kalapaloja lusikalla taikinasta kuumaan öljyyn. Uppopaista muutama kerrallaan, kunnes kuori on kauniin kullankeltainen, noin 5-10 minuuttia. Nosta valmiit kalapalat talouspaperin päälle kuivumaan.

Valmistele kuoret ja lisukeet. Tarjoile välittömästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti