lauantai 21. marraskuuta 2015

Vegaaninen banaani-maapähkinä"juusto"kakku



En ole vegaani enkä edes kasvissyöjä enää, mutta ihastuin silti vegaaniruokaan jo ennenkin hehkuttamassani Tallinnan Vegan restoran V -ravintolassa. Vegaaniruoassa ihastuttaa etenkin terveellisyys ja se, ettei siitä tule ähky olo vaikka sitä söisi miten paljon. Tässä ohjeessa juusto korvataan cashew-pähkinöillä ja silken-tofulla.

Resepti:

Pohja:
200 g
digestive-keksejä
75 g
(vegaanista) margariinia
”Juusto”kakkumassa:
3 dl (250 g)
cashew-pähkinöitä
1 prk (165 ml)
kookoskermaa
1 pkt (300 g)
silken-tofua
2
kypsää banaania
3 rkl
maapähkinävoita
3 rkl
ruskeaa sokeria
¾ rkl
perunatärkkelystä
1 tl
vaniljasokeria
Päällinen:
1 ½ dl
sokeria
1 prk (165 ml)
1 rkl
kookoskermaa
margariinia
1 dl
suolattuja maapähkinöitä

Laita ensin cashew-pähkinät likoamaan joko yön yli huoneenlämpöön tai pikaliota ne kaatamalla päälle kiehuvaa vettä ja jättämällä tunniksi huoneenlämpöön.

Valmista pohja. Murskaa digestivekeksit. Sulata margariini ja yhdistä keksimurskaan. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele sen päälle keksimassa tiiviiksi kerrokseski. Paista 200 ° C uunissa noin 10 minuuttia. Alenna uunin lämpötila valmiiksi 175 °C:seen.

Pohjan paistuessa ala valmistamaan juustokakkumassa. Jauha liotetut cashew-pähkinät hienoksi massaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Jos pähkinät eivät meinaa jauhautua, voit lisätä kookoskerman ja tässä vaiheessa. Lisää loput ainekset jauhettujen pähkinöiden joukkoon ja jauha tasaiseksi massaksi.

Levitä juustoakkumassa paistuneen pohjan päälle. Paista 175 °C uunissa 40 minuuttia. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Valmista päällinen: Sulata sokeri laakeassa korkeareunaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Älä sekoita, jottei sokeri ala kiteytymään. Kuumenna kookoskerma valmiiksi kiehumispisteeseen mikrossa tai toisessa kattilassa. Kun sulanut sokeri on muuttunut tummaksi, lisää kuuma kookoskerma sen joukkoon. Sekoita samalla voimakkaasti. Vatkaa joukkoon myös margiriini. Anna jäähtyä.

Pilko maapähkinöitä pienemmäksi. Sekoita kookoskaramellin joukkoon. Levitä irtopohjavuokaan kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti