keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Ankkatäytteiset mykyt (dumplings)


Ylijääneelle Pekingin ankalle piti keksiä käyttökohde. Tämä versio ei ole ihan perinteinen myky, sillä ne useimmiten täytetään possulla ja höyrytetään tai paistetaan pannulla.

Ohjeesta riittää alkupalaksi 4-6 hengelle.

Taikina:

300 g
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1
kananmunankeltuainen
1 ¼ dl
vettä

Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja suola. Tee keskelle syvennys ja lisää siihen keltuainen ja vesi. Lähde vaivaamaan taikinaa keskeltä reunoille, kunnes sinulla on kiinteä taikinapallo. Jos taikina tuntuu liian kuivalta tai märältä, lisää tarpeen mukaan jauhoja tai vettä. Kääri valmis taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Täyte:

n. 100 g
kypsää ankkaa
1
porkkana
pala
purjoa
1
valkosipulinkynsi
¼ tl
sambal oelek-kastiketta
pala
inkivääriä
1 tl
sesamiöljyä
1 tl
soijakastiketta
2 tl

n. ½-1 l
maissijauhoja
kananmunanvalkuainen
öljyä

Hienonna ainekset pieniksi kuutioksi, paitsi raasta inkivääri. Sekoita keskenään ja mausta.

Ota taikina jääkaapista ja muotoile siitä kapea pötkö. Leikkaa se noin teelusikallisen kokoisiin paloihin ja kauli jokainen pyöreäksi, hyvin ohueksi levyksi. Säilytä taikinaa kostean talouspaperin alla, jottei se kuivu. Laita jokaisen levyn sisään noin teelusikallinen täytettä ja liimaa reunat kiinni valkuaisella niin, että muodostuu puoliympyrä. Puristele reunat tiukasti yhteen. Jos haluat, voit vielä liimata puoliympyrän alakulmat yhteen.

Kuumenna öljy kattilassa. Kun se on tarpeeksi kuumaa, uppopaista mykyt siinä. Yhden kypsyminen vie noin 5 minuuttia. Siirrä valmiit mykyt valumaan talouspaperin päälle. Tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti