lauantai 12. huhtikuuta 2014

Sitruunasiirappikakku



Tämän kakun juju on paiston lopuksi pintaan kaadettava sitruunasiirappi, joka tekee pinnasta rapean. Ohje on kirjasta Fiona Cairns: Kahvipöydän kauneimmat kakut (Moreeni, 2011), mutta muokkasin ohjetta hieman, esimerkiksi vähensin sokerin määrää.

Ohje:

200 g
margariinia
3
kananmunaa
150 g (1 ½ dl)
sokeria
200 g (3 dl)
kakkuvehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
1
sirtuunan raastettu kuori (ei luomu)
2 rkl
sitruunamehua (1 sitruunan mehu)
siirappi:

100 g
sokeria
2 rkl
sitruunamehua (1 sitruunan mehu)

Sulata margariini ja jätä jäähtymään. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (vähintään 5 minuuttia). Sekoita vaahtoon margariinisula. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sitruunan kuori. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä sitruunan mehu ja sekoita. Kaada jauhotettuun 24 cm:n vuokaan ja paista 175 °C uunissa noin 35 minuuttia.

Sekoita siirapin ainekset keskenään pienessä kulhossa. Kuumenna hetki, jotta sokeri liukenee. Tee juuri uunista tulleen kuuman kakun pintaan hammastikulla runsaasti reikiä. Sudi pullasudilla siirappi tasaisesti kakun pintaan. Anna jäähtyä. Tarjoile marjojen (vadelma, karhunatukka) ja vaniljalla maustetun creme fraichen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti