sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Tabbouleh




Tabbouleh-salaatti on kotoisin lähi-Idästä. Se tehdään bulgurista tai couscousista ja tomaateista ja maustetaan tuoreilla yrteillä. Teen sitä usein falafelien lisukkeeksi.

Ohje:

2 dl
couscousia tai bulguria
vajaa 2 dl
vettä
½ tl
suolaa
½
punasipuli
4-5
tomaattia
1 ruukku
persiljaa
1 ruukku
minttua
½ dl
oliiviöljyä
½ dl
sitruunamehua

mustapippuria


Mittaa couscous suoraan tarjoilukulhoon. Kuumenna vesi esim. mikrossa kiehuvaksi ja kaada couscousin päälle. Lisää suola, sekoita haarukalla ja peitä kulho hetkeksi. Hienonna punasipuli ja kuutioi tomaatit. Nypi yrteistä lehdet.  Varmista, ettei couscous ole enää kuumaa ja lisää loput ainekset sen joukkoon. Sekoita ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti