tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kasviskevätkääryleet ja hapanimelä kastike



Kevätkääryleet syntyvät helposti kaupan valmiista filotaikinasta, tosin myös pelkästään kevätkääryleille tarkoitettua valmistaikinaa on olemassa. Helpoin tapa kypsentää kääryleet on paistaa ne uunissa.

Ohjeesta tulee noin 20 rullaa.

Resepti:


½ pkt
filotaikinaa (pakaste)
100 g
½
kaalia
paprika
1
porkkana
1-2
salottisipulia
pala
inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
n. 2 tl
sesamiöljyä
1 rkl
soijakastiketta
rypsiöljyä voiteluun

Ota filotaikina sulamaan ajoissa. Levyt saa usein irotettua toisistaan, kun rullaa taikinaa varovasti auki ja nostaa päällimmäiset pois (tämä siis jos et aio käyttää koko taikinarullaa).

Pilko kaali ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkana. Suikaloi salottisipuli pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi. Kuumenna sesamiöljy matalahkolle lämmölle paistinpannulla. Lisää pilkotut vihannekset ja paista pari minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta soijakastikkeella. Anna jäähtyä hieman ennen rullien täyttämistä.

Leikkaa yksi filotaikina-arkki neljään osaan. Varo, etteivät loput kuivu. Ota noin 2 rkl täytettä ja aseta se filotaikinalevyn yhteen laitaan. Käännä päälle sivut ja kääri rullaksi. Kiinnitä vedellä tai kananmunavalkuaisella. Jos taikina menee rikki, voit kääriä päälle toisen palan. Voitele käärityt rullat runsaasti rypsiöljyllä. Paista 225 °C uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile lämpiminä hapanimelän kastikkeen kanssa.

Hapanimeläkastike:

¾ dl
ananastäysmehua
vajaa ½ dl
vaaleaa viinietikkaa
1 rkl
hunajaa
2 rkl
ketsuppia
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
maissitärkkelystä

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään kattilassa. Laita levy päälle ja kuumenna, kunnes kastike paksunee hieman. Siirrä välittömästi pois levyltä ja kaada tarjoiluastiaan. Anna jäähtyä mielellään huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti