perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kanatagine viikunoilla ja manteleilla



Taginet tehdään perinteisesti suipossa savipadassa, mutta koska en omista sellaista, tein tämän ruoan uunissa. Ohje toimi ihan hyvin näinkin. Kuulemma taginepadassa ruoka olisi mahdollista tehdä vähemmällä nestemäärällä. Tarjoile taginen kanssa couscousia ja tuoretta leipää. Voit maustaa couscousin vielä halutessasi yrteillä, esimerkiksi persiljalla ja korianterilla.

Ohje:


3 (n. 1 kg)
kanankoipea

suolaa, mustapippuria
1 tl
sambal oelekia tai muuta chilikastiketta tai jauhettua chiliä
2 rkl
paprikajauhetta
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
pala
tuoretta inkivääriä
1 tl
korianterijauhetta
1 tl
juustokuminaa
½ tl
½ tl
kurkumaa
sahramia
1
kanelitanko (tai 1 tl kanelia)
4 dl
kanalientä
5
kuivattua viikunaa
1 rkl
2 rkl
hunajaa
sitruunamehua
½ ruukkua
korianteria
½ dl
mantelilastuja tai kokonaisia manteleita
oliiviöljyä paistamiseen


Hiero kanankoipien pintaan suola, mustapippuri, chilikastike ja paprikajauhe. Jätä pöydälle lämpenemmän noin puoleksi tunniksi. Kuumenna pannulla oliiviöljyä. Paista kanoihin kaunis väri ja siirrä uunivuokaan.

Pilko sipulit ja valkosipulit. Raasta inkivääri.Paista sipuleita samassa paistipannussa, missä paistoit kanat, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää valkosipuli, inkivääri ja mausteet pannuun. Paista, kunnes mausteet alkavat tuoksua. Jos sinulta puuttuu jokin mausteista tai et pidä jostakin, voit jättää sen pois ja laittaa muita hieman enemmän.

Lisää sitten pannuun kanaliemi. Pilko viikunat neljään osaan ja lisää sekaan. Liuota hunaja liemen sekaan. Lisää sitruunamehu. Kaada kuuma liemi kanojen päälle ja peitä vuoka huolellisesti foliolla tai kannella. Paista noin 1 ½ tuntia 175 °C uunissa. Kääntele kanoja tarvittaessa. Ripottele valmiin padan päälle pilkottu korianteri ja mantelit.

Voit tehdä ruoan myös liedellä. Lisää silloin liemeen paistetut kanapalat ja kypsennä vastaava aika miedolla lämmöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti