perjantai 2. toukokuuta 2014

Belugalinssisalaatti, parsaa ja vuohenjuustoa


Olen lukenut monia ylistäviä kommentteja belugalinsseista ja nyt niitä ekaa kertaa maistettuani voin todeta, että ylistykset olivat oikeutettuja. Belugalinssit ovat maukkaimpia maistamiani linssejä ja lisäksi niiden rakenne pysyi huomattavasti parempana keitettäessä kuin muiden linssien. Niiden kaveriksi valikoitui kevään ykkösvihannesta parsaa sekä vuohenjuustoa tuomaan suolaisuutta.

Ohje on kahdelle hengelle.

Ohje:


1 dl
belugalinssejä
¼
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
½ rkl
balsamicoa
1 rkl
sitruunamehua
¼ dl
oliiviöljyä
½ rkl
hunajaa
½ tl
suolaa

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Muista huuhdella linssit huolellisesti ennen käyttöä. Pilko linssien kiehuessa sipulit ohuiksi renkaiksi tai lastuiksi. Lisää sipulien päälle loput ainekset.


Valuta kypsät linssit huolellisesti. Kaada kuumana marinadin joukkoon ja sekoita huolellisesti. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöön ja sitten jääkaapissa muutamia tunteja.



8-10
vihreää parsaa
n. 1 ruukku
erilaisia salaatteja (esim. jäävuori, romaine ja viinisuolaheinä)
pala
kurkkua
½
paprika
125 g
kirsikkatomaatteja
½ pkt
vuohenjuustoa

Taita parsoista puumainen kanta pois ja kuori tarvittaessa kevyesti. Voit joko grillata tai keittää parsat. Grillausta varten, sivele parsat ollivioljyllä ja paista 8-10 minuuttia keskilämmöllä. Keittämällä parsat valmistuvat noin 3 minuuttissa. Jäähdytä ennen salaattiin lisäämistä.

Pilko loput ainekset sopivankokoisiksi paloiksi. Kokoa salaatti ja lusikoi päälle linssejä. Salaattikastikkeena voi käyttää linssien marinadia. Tarjoa salaatin kanssa hyvää leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti