lauantai 17. toukokuuta 2014

Pulled turkey



Pulled turkey eli nyhtökalkkuna syntyy superhelposti maustamattomista rintafileistä. Jätin marinadin tällä kertaa melko yksinkertaiseksi. Jos haluat mielummin BBQ-maustettua kalkkunaa, voit ottaa kastikkeen ohjeen esimerkiksi pulled chickenistä.

Ohjeesta riittää kahdelle.


Resepti:

n. 300 g
kalkkunan rintafilettä
3 rkl
jogurttia
½ tl
sinappia
1 rkl
paprikajauhetta
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
½ tl
jauhettua valkosipulia
2 rkl
appelsiinin mehua
1 rkl
hunajaa

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Levitä tasaisesti kalkkunoiden päälle. Anna marinoitua vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli jääkaapissa.

Siirrä marinoituneet fileet marinadeineen uunivuokaan ja peitä tiukasti foliolla. Paista 150 °C uunissa noin kolme tuntia. Käännä fileet kerran tai pari ja varmista samalla, etteivät ne pääse kuivumaan. Silppua valmiit fileet esimerkiksi kahden haarukan avulla. Tarjoile lämpinä hampurialisen välissä tai kylmänä salaatissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti