perjantai 9. toukokuuta 2014

Tomaatti-feta ja saksanpähkinä-hunajaleivät



Tein tänään leipiä kahdella eri täytteellä. Jos haluat soveltaa reseptiä, täytteeksi sopisivat myös esimerkiksi pinaatti, paprika tai vuohenjuusto. Saksanpähkinän kanssa toimisi erinomaisesti kuivatut viikunat.

Ohje:


5 dl
jogurttia
1 dl
vettä
3 tl
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
150 g
spelttijauhoja
450 g
vehnäjauhoja
1 ½ tl
suolaa
1 rkl
öljyä


Sekoita keskenään jogurtti, vesi, hiiva ja sokeri. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Kaada jauhot nesteen joukkoon. Vaivaa koneella ensin muutama minuutti hitaammin ja lisää sitten nopeutta. Lisää viimeisenä öljy.

Anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä 1-2 tuntia. Vaivaa tämän jälkeen ilma pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat puolet noin 30 x 40 cm levyiksi. Käytä käsittelyssä runsaasti jauhoja apuna. Levitä kummankin puolen päälle yksi annos seuraavia täytteitä:

Tomaatti-fetatäyte:

½ dl
aurinkokuivattua tomaattia
50 g
fetaa

Pilko aurinkokuivattu tomaatti tarvittaessa. Murenna feta käsin. Sekoita keskenään.

Saksanpähkinä-hunajatäyte:

1 dl
saksanpähkinöitä
2 tl
hunajaa

Murskaa saksanpähkinät karkeasti. Ripottele taikinalevyn päälle. Valuta hunaja teelusikalla mahdollisimman tasaisest päälle.

Kääri taikinalevy rullalle. Aseta ymyrän tai hevosenkengän muotoon pellille. Anna kohota noin tunti. Paista 210 °C noin 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti