tiistai 13. toukokuuta 2014

Paistettu riisi



Paistettu riisi on tähderuoka, johon voit laittaa mitä ikinä jääkaapistasi sattuu löytymään. Itselläni oli rapukakuista jäänyttä kevätsipulia, dal makhanista jäänyttä korianteria sekä parhaat päivänsä nähneitä porkkanoita. Paistettua riisiä voi syödä joko pääruokana tai lisukkeena, edellisessä tapauksessa mukaan voi lisätä esimerkiksi ylijäänyttä kanaa tai katkarapuja. Kuvassa lisäksi sesamitofu.

Ohjeesta riittää kolmelle lisukkeeksi.

Resepti:


4 dl
jääkaappikylmää riisiä (basmati tai jasmin)
1
porkkana
1 dl
3
sokeriherneitä
kevätsipulia
1
kananmuna
1
chili
pala
inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
osterikastiketta
1 dl
1 dl
ituja
korianteria

paistamiseen: sesamiöljyä

Ota riisi jääkaapista ja sekoita, jotta möykyt tasoittuvat. Anna olla huoneenlämmössä sen aikaa, kun valmistelet muut aineet.


Pilko porkkana ohuiksi lastuiksi. Puolita tarvittaessa sokeriherneet. Pilko kevätsipuli renkaiksi. Riko kananmunan rakenne. Hienonna valmiiksi chili ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi.

Kuumenna (wok)pannussa hyvin kuumaksi sesamiöljyä. Paista ensin porkkanoita, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Siirrä sitten syrjään. Paista  halutessasi sokeriherneitä hetki. Lisää pannuun kananmuna. Sekoita lastalla kokkelimaiseksi. Siirrä jälleen syrjään. Lisää sitten pannulle chili, inkivääri ja valkosipuli. Liää heti perään riisi. Paista, kunnes se saa hieman väriä. Tähän menee hetki, joten malta paistaa riisiä tarpeeksi kauan. Lisää joukkoon esipaistetut ainesosat, kevätsipuli, osterikastike, idut ja korianteri. Sekoita ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti