keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Sesamikuorrutettu kana



Marinadin ohje on hesarin taannoisesta Tori no kara-age -reseptistä, mutta ohjeessa olevan friteerauksen sijaan kuorrutin kanat ja paistoin pannulla. Panko (japanilainen korppujauho) on muuten loistava tuote, sillä saa helposti rapean pinnan. Meillä ainakin sitä löytää ihan marketista.

Marinadi:



n. 500 g
kanan rintafilettä
1
valkosipulinkynsi
pala
inkivääriä
½ dl
soijakastiketta
1 rkl
miriniä
1 tl
sokeria
1 tl
maissijauhoa


Pilko fileet noin 4-5 osaan. Raasta valkosipuli ja inkivääri. Yhdistä muihin marinadin aineksiin ja kaada kanan päälle. Anna marinoitua mieluiten yön yli jääkaapissa.

Kuorrutus:

1 dl
maissitärkkelystä
2
kananmunaa
1 dl
panko-jauhoja
½ dl
sesaminsiemeniä

runsaasti öljyä paistamiseen

Aseta maissitärkkelys omalle lautaselleen. Riko seuraavalle lautaselle kananmunat ja riko niiden rakenne vispilällä. Sekoita kolmannelle lautaselle panko ja sesaminsiemenet. Pyörittele kananpalat vuoronperään kaikissa kolmessa.

Paista kuorrutetut kanapalat pannulla keskilämmöllä (asteikolla 1-6 asetus 3 tai 4). Jos pannu on liian kuuma, kuorrute palaa ennen kuin kana on ehtinyt kypsyä. Noin viisi minuuttia/puoli on sopiva paistoaika, riippuen kuitenkin palojen koosta. Aseta paistuneet palat talouspaperin päälle. Tarjoile lisänä esimerkiksi riisiä ja dippikastiketta (ohje alla).

Dippikastike:

½
pienestä chilistä
2 rkl
limemehua
2 rkl
japanilaista soijakastiketta
1 rkl
miriniä
2 tl
sesamiöljyä
1 tl
sokeria

Hienonna chili. Yhdistä muihin aineksiin. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti