Marinadin ohje on hesarin taannoisesta Tori no kara-age -reseptistä, mutta ohjeessa olevan friteerauksen sijaan kuorrutin kanat ja paistoin pannulla. Panko (japanilainen korppujauho) on muuten loistava tuote, sillä saa helposti rapean pinnan. Meillä ainakin sitä löytää ihan marketista.
Marinadi:
n. 500 g
|
kanan rintafilettä
|
1
|
valkosipulinkynsi
|
pala
|
inkivääriä
|
½ dl
|
soijakastiketta
|
1 rkl
|
miriniä
|
1 tl
|
sokeria
|
1 tl
|
maissijauhoa
|
Pilko fileet noin 4-5 osaan. Raasta valkosipuli ja inkivääri. Yhdistä muihin marinadin aineksiin ja kaada kanan päälle. Anna marinoitua mieluiten yön yli jääkaapissa.
Kuorrutus:
1 dl
|
maissitärkkelystä
|
2
|
kananmunaa
|
1 dl
|
panko-jauhoja
|
½ dl
|
sesaminsiemeniä
|
runsaasti öljyä
paistamiseen
|
Aseta maissitärkkelys omalle lautaselleen. Riko seuraavalle lautaselle kananmunat ja riko niiden rakenne vispilällä. Sekoita kolmannelle lautaselle panko ja sesaminsiemenet. Pyörittele kananpalat vuoronperään kaikissa kolmessa.
Paista kuorrutetut kanapalat pannulla keskilämmöllä (asteikolla 1-6 asetus 3 tai 4). Jos pannu on liian kuuma, kuorrute palaa ennen kuin kana on ehtinyt kypsyä. Noin viisi minuuttia/puoli on sopiva paistoaika, riippuen kuitenkin palojen koosta. Aseta paistuneet palat talouspaperin päälle. Tarjoile lisänä esimerkiksi riisiä ja dippikastiketta (ohje alla).
Dippikastike:
½
|
pienestä chilistä
|
2 rkl
|
limemehua
|
2 rkl
|
japanilaista
soijakastiketta
|
1 rkl
|
miriniä
|
2 tl
|
sesamiöljyä
|
1 tl
|
sokeria
|
Hienonna chili. Yhdistä muihin aineksiin. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti