tiistai 13. toukokuuta 2014

Punaviinissä haudutettu lampaanpotka



Potka on halvimpia lampaan osia ja ehdottomasti maukkaimpia. Kypsytys vaatii aina pitkän ajan, jotta liha mureutuu.

Resepti:


2
lampaanpotkaa

suolaa, mustapippuria
1
porkkana
100 g
selleriä
1
sipuli
2-3
valkosipulikynttä
2 dl
lihalientä
½ pl
punaviiniä
1
kanelitanko
2
laakerinlehteä
1 rkl
timjamia
1 rkl
rosmariinia

Jos käytät pakastettuja potkia, sulata ne jääkaapissa vuorokauden ajan.

Ota potkat jääkaapista huoneenlämpöön. Kuivaa pinta talouspaperilla ja ripottele pinnalle mustapippuria ja suolaa. Anna lämmetä noin puoli tuntia. Pilko karkeasti kasvikset. 

Kuumenna pannussa öljyä hyvin kuumaksi. Paista ensin potkiin pintaan hyvä väri. Siirrä ne sitten uunivuokaan. Paista kasviksia samassa öljyssä, kunnes ne saavat väriä. Siirrä vuokaan lampaan kanssa. Valkosipuli kannattaa lisätä vasta aivan paistamisen lopussa, sillä se palaa herkästi ja muuttuu kitkeräksi.

Huuhdo pannusta maut lihaliemellä. Täytä uunivuoka punaviinillä niin, että potkat peityvät lähes kokonaan. Lisää mausteet.

Siirrä vuoka uuniin 125 °C. Paista 3-4 tuntia. Kääntele potkia 2-3 kertaa paiston aikana. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi muskottipähkinällä ja parmesanilla maustettua perunapyrettä tai uunikasviksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti