maanantai 17. maaliskuuta 2014

Keltainen lohicurry



Curryyn saa paljon enemmän makua, kun tahnan tekee itse tuoreista raaka-aineista. Sen valmistus ei edes vie kauaa. Jos kuitenkin haluat selviytyä tästä vieäkin nopeammin, voit käyttää myös valmista currytahnaa. Aasialaisista ruokakaupoista saa yleensä paremman makuisia tahnoja kuin marketeista.

Ohje on neljälle.


Resepti:

2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
pala
inkivääriä
2 tl
sitruunaruohotahnaa
1 rkl
kurkumaa
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
kuminaa
1
porkkana
500 g
lohta
½
kesäkurpitsa
400 ml
kookosmaitoa
2
kaffirlimetinlehteä
1 rkl
kalakastiketta
1 rkl
palmusokeria
3 rkl
limen mehua

öljyä paistamseen

Pilko sipulit, valkosipulit ja chili karkeasti pienemmiksi paloiksi. Raasta inkivääri. Siirrä ne mortteliin/tehosekoittemeen ja mittaa joukkoon myös sitruunaruohotahna ja kuivat mausteet. Jauha hienoksi tahnaksi. Pilko porkkana ohuiksi lastuiksi. Poista lohesta nahka ja paloittele se. Pilko kesäkurpitsa. Aseta sivuun odottamaan.

Lisää wokkipannuun öljyä ja kuumenna keskilämmölle. Kaavi juuri valmistamasi currytahna pannulle ja paista noin 5 minuutttia tai kunnes se erottuu. Lisää sitten pannuun kookosmaito, limetinlehdet, kalakastike ja sokeri. Kiehauta ja lisää porkkanat. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Lisää sitten lohi ja kesäkurpitsa. Anna kypsyä. Mausta lopuksi limen mehulla ja maista, että maut ovat tasapainossa. Tarjoa riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti