maanantai 3. maaliskuuta 2014

Punajuuri-linssipihvit



Nämä kasvispihvit tehdään superterveellisistä punajuurista ja linsseistä. Lisukkeiksi sopivat esimerkiksi peruna tai riisi ja kermaviilikastike.

Ohjeesta riittää neljälle.

Ohje:


2 dl
punaisia linssejä
2
punajuurta (pienehköä)
¾ dl
1
korppujauhoja
sipuli
2
kananmunaa
(3 rkl
soijajauhoa)
1 rkl
persiljaa
2 tl
timjamia

suolaa, mustapippuria

paistamiseen: rypsiöljyä



Huuhtele ja valuta linssit. Keitä 10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa vedessä. Valuta ja painele enimmät vedet pois. Kun linssit kiehuvat, kuori ja raasta punajuuret hienoimmalla terällä. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon korppujauho ja anna turvota hetki. Pilko sipuli hienoksi silpuksi. Sekoita sitten punajuuren joukkoon kananmunat, linssit, sipuli, soijajauho ja mausteet. Taikina onnistuu hyvin myös ilman soijajauhoa, sen tehtävä on vain parantaa koostumusta.

Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen runsaasti öljyä. Ota taikinaa reilu ruokalusikallinen ja lisää pannulle. Muotoile lusikalla pihvin muotoon. Toista, kunnes sinulla on pannullinen pihvejä. Paista pihvejä keskilämmöllä noin 6-7 minuuttia/puoli. Paista samoin loppu taikina. Ensimmäiset pysyvät lämpinä, kun pidät niitä folion alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti