sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Ribollita - Toscanalainen kasviskeitto



Ribollita on suhteellisen yksinkertainen kasviskeitto, joka saostetaan leivällä. Tähän voit käyttää melkeinpä mitä vain kasviksia, mitä jääkaapissasi sattuu olemaan. Voit lisätä myös mukaan myös pancettaa tai parmankinkkua. Keiton maukkauden salaisuus on pitkä haudutus. Parhaimmillaan keitto on seuraavana päivänä, joten voit hyvin tehdä kerralla suuren annoksen ja lämmittää sen uudelleen.

Resepti:


1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
2
sellerinvartta
pala
pala
kesäkurpitsaa
paprikaa

oliiviöljyä
(½ tl
kuivattua chiliä)
2 tl
tomaattipyrettä
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
½ l
kanalientä (kasvissyöjä voi korvata kasvisliemellä)
2
laakerinlehteä
200-300 g
kaalia
1-2 viipaletta
vaaleaa leipää (mieluiten kuivahtanutta)
1 tlk
isoja valkoisia papuja
1 tl
basilikaa

suolaa, mustapippuria

(raastettua parmesania)


Pilko kasvikset pieniksi. Hienonna valkosipuli. Kuumenna kattilassa oliiviöljyä. Paista sipulia, porkkanaa ja selleriä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia, tai kunnes sipuli on läpikuultavaa. Voit maustaa seoksen chilillä, mikäli haluat. Lisää sitten kattilaan kesäkurpitsa, paprika, valkosipuli ja tomaattipyre. Paista, kunnes valkosipuli alkaa tuoksua. Lisää kattilaan tomaattimurska, kanaliemi ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen noin 20-30 minuuttia.

Pilko tällä välin kaali pieniksi suikaleiksi. Revi tai kuutio leipä. Valuta pavut. Lisää kattilaan ja anna kiehua vielä 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Mausta keitto loppuvaiheessa basilikalla, suolalla ja mustapippurilla. Raasta halutessasi keiton pinnalle parmesania ja ripottele oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti