keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Linssiragù



Ragù on italialainen tomaattikastike, jonka hyvän maun salaisuus piilee pitkässä ja hitaassa hauduttamisessa. Yleensä proteiinina käytetään naudanlihaa, mutta hauduttamiseen sopivat myös linssit. Voit käyttää mitä tahansa linssejä, kunhan huomioit eri kypsytysajat.

Ohjeesta riittää neljälle.

Resepti:

1
porkkana
1-2
sellerinvartta
1
sipuli

oliiviöljyä
2
1 dl
valkosipulinkynttä
valkoviiniä
500 g
tomaattimurskaa
70 g
tomaattipyrettä
2
laakerinlehteä
1 tl
suolaa
1 dl
vihreitä linssejä
2 tl
oregano
1 rkl
persiljaa
1 rkl
basilikaa

mustapippuria

Kuutio porkkana, selleri ja sipuli. Kuumenna olliviöljy teflonpohjaisessa kattilassa tai kannellisessa paistinpannussa. Lisää kuutioidut kasvikset ja hauduta miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Vihanneksia ei ole tarkoitus ruskistaa vaan ainoastaan pehmentää. Pilko sillä välin valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi (käytä aina veistä, älä puristinta). Lisää kattilaan ja paista kunnes valkosipuli alkaa tuoksua (alle minuutti). Lisää sitten viini, tomaatimurska ja -pyre. Laita kattilaan laakerinlehdet ja suola. Anna hautua matalalla lämmöllä noin tunti, välillä sekoitellen. Kun tomaatti on hautunut noin tunnin, huuhtele linssit hyvin. Lisää kattilaan ja anna kiehua vielä 1-1½ tuntia. Linssit kypsyvät huomattavasti hitaammin tomaattikastikeessa kuin vedessä. Lisää yrtit ja mustapippuri vasta juuri ennen tajoilua. Keitä lisukkeeksi pastaa ja tarjoile hyvän juuston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti