lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kesäkurpitsapihvit


Nämä kesäkurpitsapihvit sopivat joko pääruoaksi tai osaksi meze-lautasta. Nimi on tosin siitä hämäävä, että pihveissä on enemmän juustoa kuin kesäkurpitsaa. Tämä tosin voi myös olla syy sille, miksi ne ovat niin herkullisia. Tarjoa pihvien lisukkeenna esimerkiksi couscousia ja tsatsikia. Ohje on alunperin kirjasta Kreikkalainen keittiö (Rena Salaman, Gummerrus 2008).

Tämä annos riittää pääruoksi noin kahdelle ja naposteltavaksi useammalle.


Ohje:

300 g
kesäkurpitsaa
2 viipaletta
vaaleaa leipää
1
(1
sipuli
kevätsipuli)
1
valkosipulinkynsi
150 g
fetaa
30 g
parmesania
2
kananmunaa
1 tl
oreganoa

mustapippuria
n. ¾ dl
vehnäjauhoja

oliiviöljyä paistamiseen


Pilko kesäkurpitsa. Keitä viipaleet suolatussa vedessä kypsiksi (10 min). Kaada siivilään ja anna valua sillä aikaa, kun valmistelet muut ainekset. Paahda leivänpalat kevyesti. Parhaiten toimii hieman kuivahtanut leipä. Raasta leivät tai jauha ne monitoimikoneessa. Pilko sipuli, kevätsipuli ja valkosipuli. (Pihvit tosin onnistuvat mainiosti myös ilman kevätsipulia.) Murenna fetajuusto haarukalla ja raasta parmesan hienolla terällä. Muussaa jäähtyneet kesäkurpitsat haarukalla. Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta oreganolla ja mustapippurilla. Suolaa ei kannata lisätä, sillä leipä ja juustot sisältävät jo itsessään paljon suolaa. Taikinan tulisi olla melko löysää mutta kuitenkin muotoiltavissa. Jos taikina tuntuu aivan liian löysältä, lisää leivänmuruja tai korppujauhoja.

Kaada vehnäjauhot pienelle lautaselle. Ota noin ruokalusikallinen taikinaa ja muotoile pieneksi pihviksi. Kierittele vehnäjauhoissa ja aseta tarttumattomalle alustalle. Tee samoin kaikki loput pihvit. Kuumenna paistinpannussa reilusti oliiviöljyä. Siirrä pihvit pannulle ja paista kuumahkolla pannulla (asetus 4 tai 5 perinteisessä liedessä) noin 5 minuuttia/puoli tai kunnes pihvit ovat kullanruskeita. Siirrä valmiit pihvit talouspaperin päälle. Tarjoa mahdollisimman nopeasti, jottei rapea pinta pääse veltostumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti