perjantai 7. maaliskuuta 2014

Supersuklainen suklaakakku



Tässä kakussa on suklaapohja, suklaaganachetäyte ja kakku vielä päällystetään suklaaganachella. Pohjaan tulee sekä suklaata että kaakaojauhoa. Otin mallia amerikkalaisten överisuklaisista ja makeista kakuista. Jos haluat oikaista, voit tehdä täytteen ja kuorrutteen samasta erästä.

Opin muuten äskettäin, että kakkuihin ja leipiin ei toimi sama vehnäjauho. Siksi käytin nyt ensimmäisen kerran tähän kakkuun Sunnuntain kakkuvehnäjauhoja. Niissä on (ainakin oletan näin) vähemmän gluteenia, jolloin kakkujen ja leivosten rakenteesta tulee parempi. Margariinia käytän leivontaan siksi, että se tuo kuohkeamman rakenteen kuin voi ja on vieläpä terveellisempää. Kannattaa käyttää levitettävää margariinia, jossa on vähintään 60 % rasvaa - leivontamargariinit toimivat mielestäni huonommin.


Pohja:


200 g
margariinia
2 dl
sokeria (osan voi korvata ruskealla sokerilla)
2
kananmunaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhoja
1 tl
leivinjauhetta
100 g
200 g
tummaa suklaata
creme fraichea
1 rkl
vaniljauutetta tai -sokeria


Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (3-4 min). Lisää kananmunat yksitellen. Vaahdota vielä hetki. Lisää vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinajauhe. Sekoita tasaiseksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, anna jäähtyä hetki ja lisää sitten taikinan joukkoon. Lisää myös creme fraiche. Mausta taikina vaniljalla ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa 24 cm irtopohjavuokaan paperi pohjalle. Voitele ja jauhota reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 °C noin 45-50 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Täyte:

100 g
25 g
tummaa suklaata
voita
½ dl
vispikermaa

Yhdistä kerma, pilkottu suklaa ja voi. Sulata vesihauteella koko ajan sekoittaen. Heti kun suklaa on sulanut, nosta pois vesihauteelta ja anna jäähtyä huoneenlämmössä, kunnes rakenne paksunee. Jääkaapissa tämä tapahtuisi nopeammin, mutta vaarana on että täyte jämähtää eikä sitä saa enää vaahdotettua. Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja levitä täyte sisään. Jos pohja pääsi uunissa liian kuivaksi, voit kostuttaa sitä hieman esimerkiksi kahvilla.

Kuorrute:

150 g
tummaa suklaata
1 ½ dl
vispikermaa

Sulata kerma ja pilkottu suklaa yhdessä. Sekoita jatkuvasti, jottei suklaa juoksetu. Kaada kuumana kakun päälle ja levitä myös reunoille. Tarjoa kakku jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti