keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Texmex-kanasalaatti



Kanaan tuo meksikon makuja chilikastike ja mausteet. Koska salaatti on muuten yksinkertainen, kannattaa panostaa kanan huolelliseen valmistukseen. Mausteiden määrät eivät ole tarkkoja, vaan voit säätää niitä (ja etenkin chilin määrää). Tarjoa salaatin lisukkeena guacamolea. Vaihtoehtoisesti voit pilkoa sekaan avokadon.

Ohje on 2-3 hengelle.

Resepti:


500 g
broilerin rintafileitä
3 rkl
savustettua chilikastiketta
1 tl
juustokuminaa
1 tl
korianteria
½ tl
oreganoa
2 tl
jauhettua paprikaa
½ tl
suolaa
1 tl
valkosipulijauhetta

2 dl
mustapippuria
tortillasipsejä
1 ruukku
romaine-salaattia
2
tomaattia
½
paprika
pala
kurkkua
100 g
maissia


Hiero kanan pintaan mausteet. Anna maustua jääkaapissa noin 2 tuntia. Ota huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen paistamista. Paista sitten keskikuumalla pannulla, kunnes kanat ovat kypsiä. Kypsyyden voi helposti mitata paistilämpömittarilla. Broilerille sopiva lämpötila on 75 °C. Minulla kului aikaa tähän noin 9 minuuttia/puoli. Kääri folioon. Anna kanan vetäytyä sillä aikaa kun teet salaatin.

Pilko salaattiainekset. Katko sipsejä hieman pienemmiksi paloiksi ja kokoa salaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti