maanantai 31. maaliskuuta 2014

Parsasalaatti ja rapeaa prosciuttoa



Otin varaslähdön kevääseen ja tein päivälliseksi raikkaan salaatin. Parsalle sopii kaveriksi erityisen hyvin prosciutto, mutta kasvisyöjä voi korvata sen esimerkiksi parmesanlastuilla. Tarjoile salaatin kanssa hyvää leipää.

Ohje on kahdelle.

Kastike:

1
valkosipulinkynsi (pieni)
1 rkl
balsamicoa
1 rkl
sitruunamehua
¼ tl
dijon-sinappia

suolaa, mustapippuria
4 rkl
oliiviöljyä

Raasta valkosipulinkynsi. Sekoita joukkoon muut aineet paitsi öljy. Kaada öljy kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen ohuena nauhana siten, että syntyy emulsio.

Salaattiin:


3
kananmunaa
½
tammenlehtisalaatti
½
romaine
pala
kurkkua
½ rasiaa
kirsikkatomaatteja
10
vihreää parsaa
5 siivua
prosciuttoa

oliiviöljyä

Keitä kananmunat koviksi. Anna jäähtyä jääkaappilämpötilaan.

Revi tammenlehtisalatti käsin syötävän kokoisiksi paloiksi. Suikaloi romaine. Pilko kurkku ja lohko kananmunat. Kokoa salattipediksi ja asettele mukaan myös kirsikkatomaatit.

Taita parsoja käsin, ne katkeavat siitä missä puumainen osa loppuu. Kuori parsat kevyesti ja voitele ne oliiviöljyllä. Kuumenna grillipannu keskilämmölle. Aseta parsat pannulle ja grillaa 8-10 minuuttia. Kääntele parsoja paistamisen aikana. Anna jäähtyä hetki, ennen kuin asettelet ne salaatin päälle. Kun olet grillannut parsat, aseta pannuun prosciuttosiivut. Paista muutama minuutti/puoli tai kunnes ne ovat rapeutuneet. Siirrä talouspaperin päälle. Pilko pieneksi.

Kokoa salaatti ja valuta päälle kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti