keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Soijarouhepyörykät


Nämä täysin vegaaniset pyörykät ovat helppoa arkiruokaa. Pyörykät valmistuvat tällä ohjeella mielestäni helpommin kuin lihapyörykät. Kananmunaa ei tarvita ollenkaan, sillä soijarouhe sisältää paljon proteiinia, joka pitää pyörykät koossa. Kananmunalla myös tulee mielestäni huonompi, hieman rakeinen koostumus.

Tästä määrästä riittää noin kolmelle.

Ohje:


2 dl
soijarouhetta
4 dl
kasvislientä
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
3 rkl
soijajauhoa
1 dl
vehnäjauhoa
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
paprikajauhetta
2 tl
persiljaa
½ tl
suolaa

mustapippuria


Keitä soijarouhetta kasvisliemessä 5 minuuttia. Vaikka rouhe näyttääkin kypsyvän ennen tätä, älä vähennä aikaa, sillä se saattaa olla vielä sisältä raakaa. Kaada siivilään ja anna jäähtyä. Pilko tällä välin sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi. Kun soijarouhe on jäähtynyt tarpeeksi, painele siitä enimmät vedet siivilän läpi. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita huolellisesti. Taikinan tulee olla melko jämäkkää.

Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista paistinpannulla öljyssä pintaan hyvä väri (5-10 min). Siirrä talouspaperin päälle. En suosittele uunissa paistamista, sillä pyöryköistä tulee helposti liian kuivia. Tämä johtuu siitä, että soijarouheessa ei ole melkein ollenkaan rasvaa. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi perunoita ja kermaviilikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti