maanantai 10. maaliskuuta 2014

Munakoiso-kesäkurpitsalasagne


En ole mikään suuri lasagnen ystävä ja mielestäni erilaiset kasvisversiot toimivatkin paremmin kuin perinteiset reseptit. Tämän reseptin innoittajana on (taas kerran) Master chef Australia, jossa tehtiin samantapaista lasagnea.

Tomaattikastike:


1
sipuli
1 (pieni)
porkkana
½
sellerin varsi

oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
(1 dl
valkoviiniä)
300 g
paseerattua tomaattia
½ tl
suolaa
½ dl
soijarouhetta

basilikaa, persiljaa, oreganoa, mustapippuria

Kuutioi sipuli, porkkana ja selleri. Kaada pannuun reilusti oliiviöljyä ja kuumenna miedolla lämmöllä. Lisää kuutioidut kasvikset ja paista noin 5-10 minuuttia. Pilko sillä välin valkosipuli. Lisää paiston lopussa pannuun. Lisää melkein heti perään viini ja tomaattimurska. Jos teet ruokaa arkena, viinin nestemäärän voi korvata vedellä. Mausta suolalla. Anna kiehua noin tunti tai mahdollisimman pitkään (kiireessä kastikkeeseen voi myös lisätä hieman sokeria, mikä pehmittää tomaatin makua). Lisää loppuvaiheessa soijarouhe. Mausta yrteillä ja mustapippurilla.


Bechamel-kastike:

3 rkl
öljyä (tai voita)
½ dl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
50 g
mozzarellaa
25 g
parmesan-juustoa

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää maito hitaasti kattilaan. Sekoita koko ajan voimakkaasti. Kiehauta kastike ja lisää raastetut juustot.

Lasagneen:

1 pieni
munakoiso (+ suolaa itkettämiseen)
½
kesäkurpitsa
oliiviöljyä
9
(täysjyvä)lasagnelevyä
50 g
parmesan-juustoa

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa pitkittäin. Itketä munakoiso halutessasi. Kuumenna pannussa oliiviöljyä hyvin kuumaksi. Paista kasviksiin nopeasti väriä pintaan. Lisää pannuun tavittaessa öljyä, molemmat kasvikset imevät sitä runsaasti.

Kokoa lasagne: Laita vuoan pohjalle ensin bechamel-kastiketta. Lisää sen päälle lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, munakoisoja ja kesäkurpitsaa kerroksittain. Toista, kunnes sinulla on kolme kerrosta. Päällimäiseksi kerrokseksi tulee lasagnelevyjä ja bechamel-kastiketta. Kuorruta raastetulla juustolla.

Paista lasagne 40 minuuttia 200 °C uunissa tai pakkauksen ohjeen mukaan. Annan vetäytyä 25-30 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti