perjantai 23. lokakuuta 2015

Caramel cheesecake



Simppeli, mutta herkullinen juustokakku ei ole niin makea kuin voisi kuvitella. Karamelli kannattaa paahtaa kunnolla ruskeaksi, niin se tuo oman hieman karvaan makunsa tähän kakkuun. 

Resepti:

Pohja:
250 g
kaakaotäytekeksejä (Domino, Daniela tms.)
50 g
margariinia
Täyte:
4
liivatelehteä
2 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
voita
½
vaniljatanko
200 g
tuorejuustoa
250 g
3 rkl
rahkaa
vettä tai esim. suklaalikööriä

Leikkaa 22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit ja sulata margariini. Mielestäni kätevin tapa murskata keksit on laittaa ne tasapohjaiseen astiaan ja murskata lasinpohjalla. Yhdistä ja leivtä vuokaan. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan veteen. 

Valmista kinuskikastke: Sulata sokeri varovasti kattilassa. Kannattaa käyttää keskilämpöä, sillä sokeri palaa helposti, jos levyä pitää täysillä. Kuumenna samalla kerma esimerkiksi mikrossa. Kun sokeri on kauniin kullanruskeaa, kaada joukkoon kuuma kerma ja sekoita voimakkaasti. Ole kuitenkin varovainen, sillä seos kuohuu hyvin voimakkaasti. Siirrä pois levyltä. Vatkaa joukkoon voi. Irrota vaniljatangosta siemenet ja lisää kinuskikastikkeen joukkoon. Anna jäähtyä.

Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto ja rahka. Sekoita joukkoon kinuskikastike.

Kuumenna mikrossa tilkka vettä tai muuta haluamaasi nestettä. Pusrista liivatteista enimmät vedet ja sulata veden joukkoon. Kaada ohuena nauhana juustokakkumassan jokkoon samalla koko ajan sekoittaen.

Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Tarjoile suolaisen kinuskikastikkeen kanssa:

Suolainen kinuksikastike:


2 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
voita
1 tl
suolaa

Sulata sokeri varovasti kattilassa. Kuumenna samalla kerma. Kun sokeri on kauniin kullanruskeaa, kaada joukkoon kuuma kerma ja sekoita voimakkaasti. Siirrä pois levyltä. Vatkaa joukkoon voi. Lisää suolaa vähän kerrallaan, jotta saat kinuskiin oman makusi mukaan suolaisuutta. Laitoin itse 1 tl, mutta minulla on melko korkea makukynnys suolaan, joten kannattanee lisätä ensin vähemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti