torstai 22. lokakuuta 2015

Kurpitsaraviolit



Taas on kauppoihin ilmestynyt ihania kurpitsoja. Kurpitsat ovat kivan monikäyttöisiä vihanneksia (vai hedelmiä?) - niitä voi käyttää niin suolaisiin kuin makeisiinkiin ruokiin kuin myös salaatteihin. Raviolehin kurpitsasta saa kivan makean ja pehmeän täytteen.

Ohje on 2-3 hengelle.

Resepti:

Spelttipasta:
50 g
puolikarkeita spelttijauhoja
150 g
durumvehnäjauhoja
ripaus
suolaa
2 tl
oliiviöljyä
2
kanamunaa
1-2 rkl
vettä tarvittaessa

Teen pastataikinan yleensä osittain spelttijauhosta, jotta siitä tulisi maukkaampaa ja terveellisempää. Voit yhtä hyvin käyttää pelkkiä durumvehnäjauhoja.

Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää öljy ja kananmunat.

Aloitan vaivaamisen yleensä sähkövatkaimella taikinakoukkuja käyttäen, mutta voit tehdä taikinan myös kokonaan käsin. Aloita pikkuhiljaa vaivaaminen niin, että lisäät koko ajan kananmunien joukkoon jauhoja. Pitkään näyttää siltä, että taikina on rakeista ja aivan liian kuivaa, mutta kun vaivaamista jatketaan käsin, taikinasta muodostuu lopulta tiivis pallo. Jos taikina ei tunnu yhdistyvän, lisää tässä vaiheessaa varovasti vettä ja vaivaa lisää.

Jatka vaivaamista niin kauan, että taikina on tasaista ja sileää. Vaivaaminen on helpompaa pöydällä kuin kulhossa.

Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 20 minuuttia.

Täyte:
¼
myskikurpitsasta
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
voita
1 rkl
korppujauhoja
2 rkl
raastettua parmesania
ripaus
muskottipähkinää
ripaus
maustepippuria
ripaus
mustapippuria

Paahda myskikurpitsa kevyesti öljyllä voideltuna uunissa 200 °C noin 45-50 minuuttia. Posta kuoret ja soseuta.

Hienonna valkosipulinkynsi ja paista voissa hetki. Yhdistä kurpitsasoseeseen. Lisää myös loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Kauli levännyt pastataikina kolmessa osassa niin ohueksi kuin saat. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös pastakonetta, jolloin taikina vedetään koneen levyjen läpi isoimmasta välistä aloittaen. Tämän jälkeen taikina taitetaan kolmeen osaan, pienennetään väliä ja vedetään taikina uudelleen koneen läpi. Tämä toistetaan, kunnes ollaan halutussa paksuudessa.

Levitä taikinalevylle noin 3-4 cm päähän toisistaan noin teelusikallisen kokoisia nokareita täytettä levyn alalaitaan. Voitele taikina täytteen ympäriltä varovasti vedellä. Käännä levyn toinen puoli päälle ja painele ilmat pois. Leikkaa ravioleksi.

Keitä raviolit suolatussa vedessä kypsiksi noin 2-3 minuutin ajan. Keittäminen kannattaa tehdä muutamassa erässä.

Voikastike:
1
valkosipulinkynsi tai muutama salvianlehti
30 g
voita
ripaus
mustapippuria

Hienonna valkosipulinkynsi tai salvia.

Ruskista kattilassa voi alhaisella lämmöllä, kunnes se on kevyen kullanruskeaa ja tuoksuu pähkinäiseltä. Varo polttamasta. Lisää voin joukkoon valkosipuli tai salvia ja mustapippuri.

Tarjoa raviolit voikastikkeen, raastetun parmesanin ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti