Ainakin ruokablogien postauksista päätellen harva suomalainen tekee itse currytahnaa. Se on harmi, sillä tuoreista raaka-aineista tehty currytahna on aivan eri tasolla purkkitahnoihin verrattuna, eikä sen teko vaadi juuri aikaa tai vaivaa. Aineksetkin löytyvät perusmarketeista. Tämän nuudelikeiton maustaa itsetehty keltainen currytahna.
Ohje on neljälle.
Resepti:
Currytahna:
|
|
1
|
salottisipuli
|
1
|
valkosipulinkynsi
|
pala
|
inkivääriä
|
(pala
|
galangal-juurta)
|
1
|
sitruunaruoho tai 1 tl sitruunaruohotahnaa
|
1
|
kuivattu linnunsilmächili tai muu chili
|
1 tl
|
kurkumaa
|
½ tl
|
jauhettua korianteria
|
¼ tl
|
juustokuminaa
|
1-2 rkl
|
maapähkinäöljyä tai muuta neutraalia öljyä
|
Keitto:
|
|
½ l
|
kanalientä
|
1 rkl
|
palmusokeria tai sokeria
|
1 rkl
|
kalakastiketta
|
1
|
kaffirlimenlehti (kuivattu)
|
1
|
porkkana
|
¼
|
kesäkurpitsa
|
2-3
|
kevätsipulia
|
½
|
punainen chili
|
1 pkt
|
tofua (tavallinen tai silken)
|
2 levyä
|
nuudeleita
|
1 prk
|
kookosmaitoa
|
½ rs
|
ituja
|
2-3 rkl
|
limen mehua
|
tuoretta korianteria koristeeksi
|
Valmista currytahna: jauha kaikki ainekset tehosekoittimessa hienoksi massaksi. Jos ainekset eivät tahdo sekoittua, lisää tilkka kerrallaan öljyä, kunnes tahna sekoittuu.
Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää siihen valmistamasi currytahna. Paista, kunnes tahna on kypsää ja alkaa "erottua".
Lisää sitten kattilaan kanaliemi. Käytin tähän itsetehtyä lientä Farangin reseptikirjan mukaan, mutta voit käyttää myös valmislientä. Mausta palmusokerilla, kalakastikkeella ja kaffirlimenlehdellä.
Paloittele porkkana ja lisää liemeen. Anna kiehua 10-15 minuuttia.
Paloittele porkkana ja lisää liemeen. Anna kiehua 10-15 minuuttia.
Porkkanan kypsyessä valmistele muut ainekset. Pilko kesäkurpitsa, kevätsipuli, chili ja tofu sopiviksi viipaleiksi tai kuutioiksi.
Lisää keittoon nuudelit porkkanan ollessa melkein kypsää. Anna kiehua kypsäksi ja lisää sitten kerralla kaikki loput ainekset korianteria lukuun ottamatta. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Tarkista maku: keitossa pitäisi olla sopiva tasapaino makeuden, suolaisuuden, happamuuden ja tulisuuden kesken. Lisää tarvittaessa palmusokeria (makeus), kalakastiketta (suolaisuus), limen mehua (happamuus) tai chiliä (tulisuus).
Tarjoile keitto tuoreen korianterin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti