maanantai 5. lokakuuta 2015

Pumpkin pie



Kurpitsa-aika on taas täällä! Jos on yhtään seurannut mitään ruokasivustoja, tuskin on voinut välttyä pumpkin spice -villitykseltä. Kyseinen mausteseos maustaa perinteisen amerikkalaisen pumpkin pien.

Resepti:

1
pienehkö myskikurpitsa
1
valmis piirakkapohja
1 tlk (400 g)
kondensoitua maitoa
2
kananmunaa
1 tl
kuivattua inkivääriä
1 ½ tl
kanelia
½ tl
neilikkaa
½ tl
muskottipähkinää
ripaus
kardemummaa
3 rkl
tummaa sokeria (ruokosokeri tms.)

Aloita tekemällä kurpitsasose. Leikkaa kurpitsa neljään osaan ja poista siemenet. Hiero leikkuupintoihin tilkka neutraalia öljyä. Asettele palat uunipellille ja paista 175 °C uunissa noin tunnin ajan. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtyneistä kurpitsoista kuoret pois. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Mittaa soseesta talteen 5 dl. (Jos kurpitsasosetta jäi yli, voit käyttää sen esimerkiksi sämpylöihin tai sosekeittoon.)

Voitele piirakkavuoka. Kauli valmis piirakkapohja vehnäjauhojen avulla vuokaan sopivaksi. Nosta kaulimen avulla vuokaan. painele haarukan avulla reunoilta ylijäänyt taikina pois.

Valmista täyte: Sekoita kurpitsasoseeseen loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikinan päälle pirrakkavuokaan. Paista 175 ° uunissa noin 50 minuutin ajan.

Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tomusokerilla. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti