Soba-nuudeleista saa valmistettua helposti kivan raikkaan japanilaistyylisen lisukesalaatin. Tarjosin tätä itse teriyakilohen lisukkeena. Soba-nuudelit ovat japanilaisia tattarista valmistettuja ohuita nuudeleita.
Resepti:
salaattiin:
|
|
2 nippua
|
sobanuudeleita
|
2
|
porkkanaa
|
pala
|
kurkkua
|
¼
|
kaali, puna- valko- tai kiinan-
|
2
|
kevätsipulia
|
kastike:
|
|
3 rkl
|
valkoviinietikkaa
|
1 rkl
|
soijakastiketta
|
1 ½ rkl
|
miriniä
|
2 tl
|
sesamiöljyä
|
1 rkl
|
sesaminsiemeniä
|
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele välittömästi kylmällä vedellä. Raasta tai suikaloi kasvikset ja sekoita sobanuudeleiden kanssa.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin päälle. Tarjoile välittömästi, jotteivat nuudelit pääse pehmenemään.
Vinkki: juustohöylällä saat kasviksista helposti tasakokoisia suikaleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti