Tutustuin vadelmavinegrettiin ensimmäisen kerran Tallinnan loistavassa Vegan restoran V:ssä (Jos muuten liikut Tallinnassa päin, kannattaa ehdottomasti käydä - ruoka on todella hyvää ja siitä ovat tykänneet myös lihansyöjät). Vinegretissä yhdistyy loistavalla tavalla vadelman kirpeys ja makeus.
Ohje on neljälle.
Vadelmavinegretti:
½ dl
|
vadelmia
|
1 tl
|
hunajaa
|
¼ tl
|
dijon-sinappia
|
ripaus
|
suolaa ja mustapippuria
|
½ dl
|
viinietikkaa
|
¾ dl
|
rypsiöljyä
|
Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kuumenna ne kiehuvaksi ja jäähdytä. Kotimaiset vadelmat voi käyttää sellaisinaan tai sulatettuina.
Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimen kulhossa. Anna sekoittimen käydä, kunnes vinegretti on tasaista.
Salaattiin:
Salaattiin:
½ dl
|
cashewpähkinöitä
|
½ dl
|
kurpitsansiemeniä
|
erilaisia salaatinlehtiä - esim. pinaatti, rucola, vuonankaali,
viinisuolaheinä
|
|
200 g
|
vuohenjuustoa
|
Paahda cashewpähkinät uunissa 125 °C noin 10 minuutin ajan.
Huuhtele salaatti ja annostele lautasille. Kokoa päälle loput ainekset. Kaada päälle vinegretti ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti