maanantai 19. lokakuuta 2015

Vuohenjuustosalaatti & vadelmavinegretti



Tutustuin vadelmavinegrettiin ensimmäisen kerran Tallinnan loistavassa Vegan restoran V:ssä (Jos muuten liikut Tallinnassa päin, kannattaa ehdottomasti käydä - ruoka on todella hyvää ja siitä ovat tykänneet myös lihansyöjät). Vinegretissä yhdistyy loistavalla tavalla vadelman kirpeys ja makeus.

Ohje on neljälle.

Vadelmavinegretti:


½ dl
vadelmia
1 tl
hunajaa
¼ tl
dijon-sinappia
ripaus
suolaa ja mustapippuria
½ dl
viinietikkaa
¾ dl
rypsiöljyä

Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kuumenna ne kiehuvaksi ja jäähdytä. Kotimaiset vadelmat voi käyttää sellaisinaan tai sulatettuina.


Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimen kulhossa. Anna sekoittimen käydä, kunnes vinegretti on tasaista.

Salaattiin:


½ dl
cashewpähkinöitä
½ dl
kurpitsansiemeniä

erilaisia salaatinlehtiä - esim. pinaatti, rucola, vuonankaali, viinisuolaheinä
200 g
vuohenjuustoa

Paahda cashewpähkinät uunissa 125 °C noin 10 minuutin ajan. 

Huuhtele salaatti ja annostele lautasille. Kokoa päälle loput ainekset. Kaada päälle vinegretti ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti