sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Butter chicken - kanaa voikastikkeessa



Butter chicken on intialaisen keittiön klassikko. Kuten usein etnisten reseptien kohdalla, olen hieman yksinkertaistanut reseptiä ja käytän vain aineksia, joita saa tavallisesta marketista. Ruoka on muuten melko nopea tehdä, mutta huomaathan, että kanan täytyy marinoitua vähintään kahdesta kolmeen tuntiin, mielellään yön yli.

Ohjeesta riittää 4 hengelle.

Marinadi:

noin 400 g kananrintafilettä (luutonta)


1
chili
1
valkosipulinkynsi
2 cm pätkä
tuoretta inkivääriä
1 tl
garam masalaa
1 tl
kurkumajauhetta

mustapippuria
1 dl
jogurttia (esim. Bulgarian jogurtti)
1 rkl
sitruunamehua

Pilko kana suurehkoiksi paloiksi (pienet kuivuvat helpommin). Pilko tai raasta chili, valkosipuli ja inkivääri. Sekoita loppujen marinadin ainesten kanssa ja kaada tasaisesti kanan päälle. Anna marinoitua muutamasta tunnista vuorokauteen.


Kastike:

(1 dl
cashewpähkinöitä)
2
salottisipulia
1
chili
pätkä
inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
50 g
voita
1 tl
korianteria
1 tl
juustokuminaa
1 tl
garam masalaa
½ tl
kardemummaa
½
kanelitanko (tai ripaus jauhettua kanelia)
2 dl
ruokakermaa
35 g
tomaattipyrettä (tai 2 dl paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa)

Jos haluat ruokaan cashewpähkinöitä, paahda ne ensin ilman rasvaa kuumalla pannulla ja siirrä syrjään. Vaihtoehtoisesti voit liottaa niitä muutaman tunnin, jauhaa hienoksi ja lisätä kastikkeen joukkoon. Lisää kuumaan pannuun tilkka ölyä ja paista siinä kanat juuri ja juuri kypsiksi. Siirrä syrjään odottamaan.

Pilko sipuli ja chili mahdollisimman hienoksi silpuksi. Raasta inkivääri. Sulata voi pannussa miedohkolla lämmöllä (käytä samaa pannua kuin äsken, älä pese välissä). Laita sipuli, chili ja inkivääri paistumaan pannuun. Pilko sillä välin valkosipulinkynsi hienoksi silpuksi (vaihtoehtoisesti voit raastaa sen mutta älä ikinä käytä valkosipulinpuristinta, sillä se puristaa vain kitkerät nesteet ruokaan mutta hyvät makuaineet jäävät puristimeen). Kun sipulit ovat saamassa hieman väriä, lisää pannuun pilkottu valkosipuli ja mausteet. Paista, kunnes mausteet alkavat tuoksua. Lisää sitten pannuun ruokakerma ja tomaattipyree (tai muu tomaatti), laimenna hieman vedellä. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa kanat ja cashewpähkinät. Koristele halutessasi tuoreellaa korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti